14 / 05 / 2024

apartman dış cephesi ortak alanlar

apartman dış cephesi ortak alanlar

Kat malikleri kurulunu apartmanın ortak alanları üzerinde karar alabiliyor. Peki apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır? Dış cephe için alınan kararlara diğer kat maliklerinin uyması gerekiyor mu?

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca şoke olacaksınız!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber olurken, Çevre, ŞehTürkiyeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine ilk adımdan yapılacak 250 bin konuta ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum; altı dükkân, üstü daire şeklindeki apartman döneminin

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

AKM'nin dış cephesi ekrana dönüştürülecek!

Taksim'de yapımına devam edilen  Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Projenin dış cephesi ekrana dönüşecek şekilde inşa edildiği öğrenildi.

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm başladı!

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde yer alan 110. sokaktaki 5 katlı bir apartman dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Ev adreslerini kolaylaştıran binalar!

Mersin'de, Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi Projesi" kapsamında 35 yıllık apartmanın yıpranan dış cephesi, dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun "Ben ve Maymun" adlı eseriyle renklendirildi.

Apartman altında oto galeri dönemi 1 Eylül'de sona eriyor!

Yeni yönetmeliğe göre, 1 Eylül’den itibaren apartman altı galerilerde oto satışına izin verilmeyecek. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, “ikinci el”e düzen geleceğini kaydetti...

Kocaeli Kartepe İHL Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatının dış cephesi tamamlandı

apartman dış cephesi ortak alanlar Haberi

apartman dış cephesi ortak alanlar

Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır?

Kat malikleri kurulu, apartmanda ortak alanlar kapsamına giren yerlerde söz sahibi oluyor. Kurulun çoğunluğu ile alınan kararlar neticesinde apartmanda ortak yerler üzerinde değişiklikler veya tasarruf işlemleri yapılabiliyor.


Kat maliklerinin bu husus kapsamında en çok sordukları sorular arasında; "Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır?", "Ortak giderlere katılım sağlanmazsa ne olur?" soruları yer alıyor.


Binanın dış cephesi, Kat Mülkiyeti Kanununun 4. Maddesinde ana duvarların apartmanın ortak yerlerinden olduğu belirtiliyor. Yine Kat Mülkiyeti Kanununun 19. maddesine göre ise, her Kat malikinin apartmanın ortak yerlerini korumak ve muhafaza etmekle görevli olduğu belirtiliyor. Kanun maddeleri aşağıda sıralanıyor:


KAT MÜLKİYETİ KANUNU

Ortak Yerler

Madde 4 - Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.


a)...