16 / 05 / 2024

apartman dükkan hakları

apartman dükkan hakları

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip kimselerin bazı hakları bulunuyor. Peki, apartmanda dükkan sahibinin hakları nelerdir?

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?

Kiralama sürecinde sözleşmenin feshedilebilmesi için tahliye gerekçelerinden birinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, kiradaki taşınmaz satılırsa ne olur? Siz de "Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Şişli Yüce Apartmanı'nda 4.4 milyon TL'ye 2 dükkan!

İstanbul Şişli'de Yüce Apartmanı'nda bulunan 2 dükkan, İstanbul Satış Memurluğu tarafından 12 Ağustos 2015 günü saat 13:30 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Dükkan sahibi stopaj öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj ödüyor. Peki, dükkan sahibi stopaj öder mi?

Dükkan sahibi kat maliki midir?

Bir anagayrimenkulün bölümlerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor. Peki, dükkan sahibi kat maliki midir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Apartman altı dükkan önü kullanımı!

Apartmanda, bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Peki, apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Apartman altı dükkan önü kullanımı nasıl olmalıdır?

Apartmanda dükkan sahibinin hakları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip kimselerin bazı hakları bulunuyor. Peki, apartmanda dükkan sahibinin hakları nelerdir?

1953 yılında İstiklal Caddesi'nde 19 dükkanı olan 3 apartman satılacakmış!

1953 yılında İstiklal Caddesi'nde, 19 dükkan ve 15 daireli 3 apartmanı ihtiva eden, bin 312 metrekare arsa içinde bir emlak 18 bin 368 adet altın parasına, 900 bin liraya satılacakmış.

1944 yılında Kapalıçarşı'da bir dükkan 8 bin liraya satılacakmış!

Bugünlerde Kapalıçarşı'da dükkan fiyatları 200 bin dolardan başlarken 1944 yılında 210 altın parasına, 8 bin liraya satılacakmış. Teşvikiye'de dört katlı bir apartman ise 18 bin 500 liraya satılacakmış.

İki dükkanın birleştirilmesi!

Bir apartmanın zemininde yer alan bitişik iki bağımsız dükkanın birleştirebilmesi için nelerin yapılması gerekiyor? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanan iki dükkanın birleştirilmesi için yapılması gerekenler...

Dükkan kiracı hakları nelerdir?

Dükkan, mağaza ve konut gibi bağımsız bölümlerin kiralamaları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, dükkan kiracı hakları nelerdir? İşte kanunda yer alan esaslar...

Dükkan kiracısı nasıl çıkarılır?

Dükkan kiracısının hakları ile dükkanını kiraya veren mal sahibinin haklarına ilişkin yasal esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince dükkan kiracısı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı...

apartman dükkan hakları Haberi

apartman dükkan hakları

Apartmanda dükkan sahibinin hakları!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe Anagayrimenkul; yalnız esas yapı kısmına Anayapı; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine bağımsız bölüm deniyor. 


Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere eklenti; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor.


Kanunda da görüldüğü üzere apartmanda malik konusunda işyeri ve mesken ayrımı yapılmıyor.


Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki,...