05 / 05 / 2024

apartman görevlisinin birden fazla apartmanda çalışması

apartman görevlisinin birden fazla apartmanda çalışması

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması gibi işleri görüyor. Peki, kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Apartman görevlisi dairesi kiraya verilir mi? 

Apartmanlarda yer alan kapıcı daireleri artık işlevlerini yitirmeye başladığı için kiraya verilmelerinin yasal olup olmayacağı vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Fiat Egea Cross Wagon'a Ağustos zammı! Tam 18 bin TL birden yüskeldi! İşte Fiat Egea Cross Wagon güncel fiyat listesi 

Fiat Egea Cross Wagon'a Ağustos ayında zam geldi! Tam 18 bin TL birden yükselen Fiat Egea Cross Wagon'un Ağustos fiyat listesi merak ediliyor. İşte Fiat Egea Cross Wagon güncel fiyat listesi...

Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'nda soruşturma tamamlandı: Numune alınamayacak kadar kötü halde!

6 Şubat felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin kötü haberler gelmeye başladı, apartman numune alınmayacak kadar kötü halde...

Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceği tarihi resmen açıkladı! Yatırımcılar o günü iple çekiyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceğim tarihi açıkladı. Yatırımcılar o günü iple çekiyor. İşte altının yükselişe geçeceği tarih...

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

Euro 8 TL birden yükselecek! Tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce  şaşkına dönecek!

Euro kuru haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı. Seçim öncesi euro kurundaki artışlar devam ederken yatırımcılar euronun ne kadar olacağını merak ediyor. Euronun 8 TL birden yükseleceği tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce şaşkına dönecek!

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Altın fiyatları darmaduman oldu! Birden düştü! Bu rakamları görenlerin resmen gözleri fırladı! 3 Şubat altın fiyatları

Altın fiyatları Fed faiz kararının açıklanmasının ardından rekor kırmıştı. Yukarı yönlü hamlelerine devam eden altın fiyatları bugün darmaduman oldu. Altının ons fiyatı 1950 dolara kadar yükselmişken birden 1915 dolara düştü. Bu rakamları görenlerin resmen gözleri fırladı! 3 Şubat altın fiyatları.

Dolar 7 TL birden fırlayacak! İslam Memiş ilk ve son kez tarih verdi! Bu tarihi görenin dili tutulacak

Piyasa uzmanı İslam Memiş, doların yaklaşık 7 TL birden fırlayacağı tarihi ilk ve son kez açıkladı. Bu tarihi görenin dili tutulacak!

Royal mutfaktan bir yenilik 5 gözlü ocak artık mutfaklarınızda! 26 Ocak 2023 fiyat listesi

Aynı anda 5 gözde birden yemek pişirme özelliğine sahip ocaklar Royal mutfakta hizmetinizde.

Gümüş fiyatları 13 lira birden yükselecek! Her dediği çıkan Mert Başaran peş peşe açıkladı! Aklınız çıkacak!

Altın, dolar ve gümüş ile ilgili değerlendirmeleri ile tanınan ekonomist Mert Başaran gümüş fiyatlarının 13 TL birden yükseleceğini açıklayarak yatırımcıları uyardı! Aklınız çıkacak...

apartman görevlisinin birden fazla apartmanda çalışması Haberi

apartman görevlisinin birden fazla apartmanda çalışması

Kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri görüyor.


Apartman yönetimi ile kapıcı arasında iş sözleşmesi imzalanıyor. Yapılan bu iş sözleşmesinde; İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlara yer veriliyor.


Peki, kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi? Kapıcının birden fazla yerde çalışması halinde bir apartmandan tazminat talep edebilir mi?


Kapıcıların SGK işlemleri yapılarak birden fazla binada...