15 / 05 / 2024

apartman güvenlik görevlisinin hakları

apartman güvenlik görevlisinin hakları

5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge kapsamında apartman güvenlik yasasına ilişkin hükümlere yer veriliyor. Özel güvenlik izni olmadan apartman güvenlik görevlisi çalıştırılamıyor...

Apartman görevlisi dairesi kiraya verilir mi? 

Apartmanlarda yer alan kapıcı daireleri artık işlevlerini yitirmeye başladığı için kiraya verilmelerinin yasal olup olmayacağı vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Nişantaşı'nda ünlülerin yaşadığı apartmanda dolandırıcılık şoku! 

Nişantaşı'nda bulunan apartmanda ünlü isimleri dolandırıp kaçan apartman görevlisi ailesini de arkada bırakarak kayıplara karıştı.

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin tamamına iş verilmesine ve apartman görevlilerinin evlerinin değiştirilmesi gerektiğine de değindi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan apartman görevlilerine çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sefaköy Kültür Merkezi'nde İstanbul 3. Bölge apartman görevlileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada bu tür toplantılarda sorunu yaşayan kişilerin düşüncelerini açıklamalarını önemsediklerini söyledi. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün yüzde 10 bedelsiz hissesi dağıtılacak!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Hatipoğlu Apartmanı Göztepe İstanbul projesi için Adi Ortaklık Sözleşmesi imzaladı. Şirketin 500 TL'lik kısmını Kuyumcukent Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi'ne ve yüzde 10 bedelsiz hissesini ise yine bedelsiz hissesi yine bedelsiz olarak şirkete dağıtılacak.

Ümraniye'de 2 kişinin öldüğü göçük davasında 9 sanığa ceza!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede yaşanan göçük sonucu 2 güvenlik görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 16 sanıktan 9'u, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yağcıoğlu Apartmanı'nın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!

İzmir'de yaşanan depremde çöken Yağcıoğlu Apartmanı'nın yıkılış anının, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Apartman görevlisinin maaşı nasıl hesaplanır?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça rtak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür.

apartman güvenlik görevlisinin hakları Haberi

apartman güvenlik görevlisinin hakları

Apartman güvenlik yasası!

Site ve apartmanlarda özel güvenlik izni alınmadan güvenlik görevlisi görevlendiremiyor. Site/apartman genel kurulunun veya yönetim kurulunun kararıyla valiliğe müracaat edilerek özel güvenlik izni alınabiliyor. Konu ile ilgili yasal hükümler 5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge kapsamında yer alıyor.


5188 Sayılı Güvenlik Kanunu

5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Gözetilecek Esaslar Hakkında Genelge


GENELGE 2005/42


Bilindiği üzere, 2495 sayılı Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanun 26.06.2004 tarih ve 25504 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 27 inci maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. 5188 sayılı Kanunun uygulamasına ilişkin yönetmelik ise 07.10.2004 tarih ve 25606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Söz konusu Kanun ve Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen...