09 / 05 / 2024

apartman İşletme projesinin yapılması

apartman İşletme projesinin yapılması

Apartman yöneticisinin başlıca görevleri, apartman yönetim işlerini yerine getirmek oluyor. Söz konusu apartman yönetim işleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunuyor. Peki apartman yönetim işleri nelerdir?

Koku nedeniyle apartman yakınındaki işletme şikayet edilebilir mi? 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman yakınındaki dükkanlardan gelen ağır kokular nedeniyle işletmelerin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Anfield Stadı'nın genişletme projesi ertelendi! 

İngiltere Premier Lig kulübü Liverpool, Anfield Stadı'nı genişletme projesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Elazığ'da yıkılan Aykent apartmanıyla ilgili şok iddia!

Elazığ'da Aykent apartmanında 13 kişi yaşamını yitirdi. Binanın bir kısmı  yıkılırken diğer kısmı yıkılmadı. Sebep olarak ise, deprem öncesi zeminde bulunan dükkan içerisindeki kolonların kesilerek genişletme çalışması yapılması gösterildi...

İşletme projesi kesinleşmeyen binada aidat toplanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Apartman blok yönetimi işletme projesini genel kurul ve kat mailklerine sunmadı. Aidat toplanmaya başlandı, değişiklikler ve tamiratlar yapılmaya çalışılıyor.Alınan herhangi bir karar yok. Sonuçları nedir?' sorusunu yanıtladı.

Apartmanlarda işletme projesi nasıl hazırlanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için ''apartman ve sitelerde işletme projesi'' konusunu kaleme aldı.  İşte, Zeynel Kayınova'nın yazısı...  

Fas Danışma Kurulu binasının inşaatına kedi engeli!

Fas parlamentosunun ikinci kanadı Danışma Kurulu binasını genişletme projesinin inşaatının ''varis kedi'' sebebiyle durdurulduğu belirtildi.

Edirne Keşan kömür ocağı ve tesis projesinin ÇED toplantısı 16 Şubat'ta!

Edirne Keşan'da Kırma-Eleme-Paketleme Tesisi Kapasite Artışı ve İlave Açık İşletme Kömür Ocağı projesinin yapılması için ÇED toplantısı 16 Şubat'ta gerçekleşecek.

Yenimahalle'de apartman ve site yöneticileri eğitimi başladı!

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğiyle başlatılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi projesinin ilk toplantısı Yenibatı Mahallesi’nde gerçekleşti.

AE Arma-Elektropanç, Dubai Al Maktoum Havalimanı'nın müteahhidi oldu!

AE Arma-Elektropanç, Dubai Al Maktoum Uluslararası Havalimanı yolcu terminal binası genişletme projesinin tüm elektromekanik taahhüt işlerini üstlendi.

Yapı Kredi GYO'dan Bomonti Apartman projesinin değerleme raporu!

Yapı Kredi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bomonti Apartman projesinin revize edilen gayrimenkul değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

9 maddede işletme projesinin hazırlanmasından sonraki süreç!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 9 maddede işletme projesinin hazırlanmasından sonraki süreç nasıl yürür " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

10 maddede site yönetimi işletme projesinin detayları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 10 maddede site yönetimi işletme projenin detayları " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

apartman İşletme projesinin yapılması Haberi

apartman İşletme projesinin yapılması

Apartman yönetim işleri nelerdir?

Bir anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda o apartmanda apartman yönetiminin kurulması zorunlu oluyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartman yönetim işleri nelerdir?


Kanunda apartman yöneticisinin işleri şu şekilde sıralanıyor:


1. Apartmanda genel yönetim işlerinin görülmesi: 

Madde 35 – Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir; yönetim planında aksine hüküm olmadıkça, yönetici aşağıdaki işleri görür: 

a) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi; 

b) Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin 

alınması; 

c) Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi; 

d) Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, 

sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, 

her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması...