27 / 05 / 2024

apartman sığınağı satışı

apartman sığınağı satışı

Sığınak, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki sığınak satılabilir mi?

Chery'den sudan ucuza 2 yeni model geliyor! SUV'ların yarı fiyatına satılacak!

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapan ve satışlarını her geçen gün daha da Chery'den sudan ucuza 2 yeni model geliyor. Söz konusu modeller SUV'ların yarı fiyatına satılacak...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? soruları mülk sahiplerinin sıklıkla sorduğu sorular arasında bulunmaktadır. İşte merak edilen o yanıtlar!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

22 otel gerçek değerlerinin yarısına satıldı!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün Uluslararası 10. Resort Turizm Kongresi'ne katıldı. Ateş, 2018-2020 döneminde 22 otelin satış sürecine katıldım. Otellerin gerçek değeri ekspetriz değerlerinin 2 katıydı. Otel varlık değerlemesi inşaat projesi kriterleriyle yapılmamalı" dedi.

Mustafa Sandal Çubuklu Vadi’deki villasını kiracısına sattı!

Mustafa Sandal, Çubuklu Vadi’de bulunan dört katlı villasını 4 milyon dolara satışa çıkarmıştı. Sandal, 650 metrekare büyüklüğündeki villası kiracısına 3 milyon dolara sattı. 

Hazine arazileri kiracılarına satılabilecek!

Hazine arazilerinin kiracılarına satışı ile ilgili düzenleme, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile geliyor..

Farilya Asia yatırımcısına kazandırıyor!

Ufuk İstanbul Mesken tarafından inşa edilen Farilya Asia projesinin Satış ve Pazarlama Direktörü  Arman Özver, Pendik‘in değerleme oranlarına bakıldığında Farilya Asia‘nın yatırımcısına en çok kazandıran projelerin başında geldiğini söyledi.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Bastion Holdings 2 katlı sığınağı 64.5 milyon TL'ye satıyor!

Amerikalı Bastion Holdings inşa ettiği yerin 13 metre altındaki sığınağı satıyor. Sığınak için 64.5 milyon TL isteyen firma, sığınağın yerini ise güvenlik gerekçesi sır gibi saklıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.

apartman sığınağı satışı Haberi

apartman sığınağı satışı

Sığınak satılabilir mi?

Sığınak, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor.


Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi, otel, pansiyon ve yataklı sağlık tesisleri gibi kalıcı veya geçici konaklama amaçlı tesislerde ise onaylı mimari projesinde belirlenen yatak sayısının yüzde yirmi arttırılması sonucu bulunur. 


Diğer bina ve tesislerde veya konut ve kalıcı veya geçici konaklama içermeyen bağımsız bölüm veya mekânlarda, kişi sayısı emsale...