10 / 05 / 2024

apartman yeniden yapılır mı

apartman yeniden yapılır mı

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DASK nasıl yapılır?

Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrasında DASK yeniden akıllara geldi. Peki DASK nasıl yapılır? Hangi binalar DASK kapsamında alınır? İşte detaylar....

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi yeniden yapılandırılıyor!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yeniden yapılandırılacağını söyledi. Turan, çalışmanın toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirileceğini söyledi.

Taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na (VUK), 7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile eklenen geçici 31'inci madde uyarınca, bazı taşınmazlara yeniden değerleme hakkı verilmiştir. Peki, taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

Konut kredisi borcunun yeniden yapılandırılması!

Birçok kişi ev satın almak için bankalardan konut kredisi alıyor. Peki, konut kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması nasıl gerçekleşir? Sizler için araştırıldı....

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Hangi çevre düzenlemeleri yapılabilir? Bunun için tüm kat maliklerinin onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

Esaslı tadilat nasıl yapılır?

Esaslı tadilat esasları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, esaslı tadilat nedir, nasıl yapılır?

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu tam metni!

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair 7020 sayılı kanun bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunun tam metni...

apartman yeniden yapılır mı Haberi

apartman yeniden yapılır mı

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Ömrünü tamamlamış olan yapıların  yeniden yapılması yani kentsel dönüşüm kararı alınıyor.Yeniden yapılanma gayrimenkul sahipleri yapılarını, bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılarak, kurum ve kuruluşlara tespit ettirebiliyorlar.Bir kişinin müraacat etmesi yeterli oluyor.


Apartmanın yeniden yapılması için başvuruda bulunanların tapu belgeleri ve kimlik fotokobileri gerekiyor.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelenen raporlarda herhangi bir eksik olması durumunda belgeler başvuran kişiye geri veriliyor.


Altmış günden az olmamak üzere belirlenen süre içinde yapının yıktırılması gerektiği, şahıslara bildiriliyor.Riskli yapıların başvuranlar tarafından yıktırılmaması halinde, yıktırma işlemleri; yıktırma masrafı öncelikle dönüşüm projeleri özel hesabından karşılanmak üzere,mülki amirler tarafından yıktırılıyor.Bu durumda da yıktırılmaz ise Bakanlıkta yıkma emri çıkıyor.


Kat maliklerinden üçte birinin isteği üzerine, noter vasıtası ile yapılacak...