24 / 07 / 2024

apartmana nasıl sigorta yapılır

apartmana nasıl sigorta yapılır

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunması halinde yönetim kurulması zorunlu oluyor. Yönetim apartmana sigorta yaptırılması kararını alabiliyor. Peki, apartmanın sigorta ettirilmesi için ne gerekir?

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Sigorta nasıl sorgulanır? e-devlet ve 170 ile sigorta sorgulama yöntemleri nasıl?

Çalışan kişiler için önemli bir güvence olan sigorta, çalışılan kurumlar tarafından başlatılmalıdır. İşe yeni başlayan çalışanların, sigorta işlemlerinin başlatılıp başlanmadığını sorgulamak büyük önem kazanmaktadır. Bu noktada çalışanlar tarafından sigorta işlemlerinin nasıl sorgulandığı merak edil

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Emeklilikte sigorta süresi nasıl belirlenir?

Emeklilik soruları sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Özellikle emeklilik sigorta süresinin nasıl belirlendiği. İşte bu konuya dair detaylar!

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Apartmana yeni asansör nasıl yapılır?

Bir apartmana monte edilen yeni asansörün monte edildiği binaya/yapıya fenni uygunluğuna ilişkin kontroller nasıl ve kim tarafından yapılır? Apartmana yeni asansör nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Dask poliçe bedeli nasıl belirlenir?

Dask sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken oluyor. Peki, Dask poliçe bedeli nasıl belirlenir?

Bina tamamlama sigortası nasıl işleyecek?

Maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında sigorta zorunluluğu geçen hafta resmen başladı. Konutzede dönemini kapatacak uygulamada sigorta nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Dask primi nasıl tespit edilir?

DASK; deprem, deprem sonrası yangın, deprem sonrası tsunami, deprem sonrası yer kayması gibi doğal felaketler sonucu konutta oluşan maddi hasarları sigorta ediyor. Peki, Dask primi nasıl tespit edilir?

Zorunlu deprem sigorta primi nasıl hesaplanır?

Ülkemizde 1999 depremi sonrasında gündeme gelen zorunlu deprem sigortası Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen usul ve esaslara göre düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigorta primi nasıl hesaplanır?

Apartman çürük raporu nasıl alınır?

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve çürük olduğu düşünülen apartman,site veya binalar için çürük raporu söz konusu olabiliyor.Buna göre apartman çürük raporu nasıl alınır?İşte apartmana çürük raporu alma süreci..

Apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

Kat maliki kanununa göre kapıcı çalıştırılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.Ama bazı imar yönetmeliklerinde bulunması gerektiği yazıyorsa bulunması zorunlu hale geliyor.Peki,apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

apartmana nasıl sigorta yapılır Haberi

apartmana nasıl sigorta yapılır

Apartmanın sigorta ettirilmesi için ne gerekir?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunması halinde yönetim kurulması zorunlu oluyor. Yönetime seçilen kimsenin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Apartman yöneticisinin sorumlulukları arasında ayrıca; Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması da yer alıyor.


Peki, apartmana sigorta nasıl yapılır? Apartmanın sigorta ettirilmesi için ne gerekir?


Sigorta anlaşması:

Anagayrimenkulün, kat malikleri kurulunca tayin edilecek değer üzerinden sigorta edilmesi kat malikleri kurulunca kararlaştırılabilir. 


Sigorta yapılması halinde kat malikleri,...