28 / 04 / 2024

apartmanda baza kat nedir

apartmanda baza kat nedir

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Binasında kaçak kat olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Beş katlı apartmanda kat irtifak tapusu ile beşinci katı satın aldım. Benim üzerimde tapu kaydı olmayan bir daire var, bu da satılmış. Bu kat kaçak ama öyle haricen alan çıkmış. Şimdi ben burayı kullanandan ecrimisil talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor. Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? İşte yanıtı..

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda açılamayan işyerleri nelerdir? Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ne

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Apartmanda home ofis olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde kanunda belirtilen işler açılabiliyor.Peki, apartmanda home ofis olur mu?

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Apartmanda kat maliklerinin oy hakkı!

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, toplantıda kimler nasıl oy kullanır? İşte apartmanda kat maliklerinin oy hakkı...

Apartmanda denetçi zorunlu mu?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan birini yönetici seçebiliyor. Peki, apartmanda denetçi zorunlu mu?

apartmanda baza kat nedir Haberi

apartmanda baza kat nedir

Baza kat ne demektir?

Konut ve işyeri gibi yapı inşaatlarında yapılan katların farklı anlam ve özellikleri olabiliyor. Günümüzde inşa edilen projelerde "baza kat" kavramı karşımıza çıkıyor. Peki apartmanda baza kat nedir? Baza kat hangi kattır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Baza kat, yatay olarak tasarlanan yapıdaki katları ifade ediyor. Bazı yatay projelerde örneği olan bu baza katının ilki zemin kat olursa, diğer daire en üst katın bir altı olmuş oluyor.


Yapı inşaatlarında karşılaştığımız diğer katlat ise bodrum kat, çatı katı, asma kat, zemin kat, ara kat ve normal kat olarak sıralanıyor.


Bodrum kat..

Bir yapının yol düzeyinden aşağıda kalan bölümü olarak da ifade edilen bodrum katı, yapılarda yer katının altında, toprak düzeyinin aşağısında bulunan bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 


Çatı katı..

Yapılarda çatının bulunduğu yerin orta bölümünü kaplayan ve...