22 / 05 / 2024

apartmanda istenmeyen kişiyi çıkarmak

apartmanda istenmeyen kişiyi çıkarmak

Apartmanda kimi malik ve kiracılar diğer komşularını rahatsız edici davranışlarda bulunabiliyor. Buna karşın malik ya da kiracılar kendilerine düşen sorumlulukları da yerine getirmeyebiliyor. Peki bu durumda apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır?

THY açıkladı! Türk Hava Yolları 5 bin kişiyi istihdam edecek!

Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024 'te yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı amaçladıklarını söyledi. 

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 

2024 yılı itibarıyla tapu işlemlerinde tüm sistem değişiyor. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o değişiklikler....

Mahkemeden çok önemli tapu kararı geldi! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Mahkemeden çok önemli tapu iptal kararı geldi. İşte on binlerce kişiyi ilgilendiren o karar ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ dolandırıcısına 320 yıla kadar hapis cezası!  Annesi dahil 33 kişiyi dolandırdı!

Diyarbakır'da bir şahıs aralarında annesinin de bulunduğu 33 kişiyi, "TOKİ'den kurasız ev" vaadiyle dolandırdı. 

SGK duyurdu: Milyonlarca kişiyi kapsıyor! Asgari ücret desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı!

Milyonlarca kişiyi kapsayan asgari ücret desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu desteğe ilişkin genelge yayımladı. İşte merak edilen tüm detaylar...

Ünlü Telekom devinden dünyayı şok eden hamle. 5 bin kişiyi işten çıkarıyor. Hepsi işsiz kalacak

Ünlü kablosuz iletişim operatörü T-Mobile dünyayı şok eden bir karara imza attı. Telekom devi, bünyesinde çalışan 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

İŞKUR’dan son dakika müjdesi! Binlerce kişiye iş olanağı sunuyor!

Yüzbinlerce kişiyi istihdam kapılarına yönlendiren ve iş sahibi yapan İŞKUR, yeniden harekete geçti ve 137 bin kişiyi daha işe yerleştirmek için ilan verdi. ilanın detaylarını öğrenmek isteyen herkes internet sayfasına yönlendi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor; Emeklilikte dikkat çeken 'Bağkur affı' detayı!

Milyonlarca kişiye emeklilik hakkı tanınmasıyla beraber hem EYT'liler hem de EYT'den yararlanacak olan kişilerin akıllarında pek çok soru var. Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu da merak edilen soruları cevapladı. İşte detaylar...

Linkedin’den işçi çıkarımı! Tam 716 kişiyi işten çıkardı!

Son zamanların en popüler uygulaması olarak meydana gelen Linkedin 716 kişiyi işten çıkarıyor. İş bulma uygulaması olarak bilinen ve sıklıkla kullanılan Linkedin’in işten işçi çıkarması dikkatleri uygulama olarak üzerinde çekti. Linkedin uygulaması ve haberin detayları..

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

Dev otomobil firması 1300 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

İşten çıkarmalara İsveç merkezli otomobil imalatçısı Volvo Cars'ta katıldı. Volvo Cars 'kemer sıkmaya' başlıyor. Firma, giderleri indirme planı bağlamında bin 300 kişiyi işten çıkaracak.

EYT’den emeklilik için başvuranlar 1,5 milyon kişiyi buldu!

EYT kanununun yürürlüğe girmesinin ardından, SGK’larda yoğun EYT mesaisi hız kesmeden devam ediyor. Şimdiye kadar başvuru yapan vatandaşların sayısının 1,5 milyon kişiye yaklaştığı bildirildi.

apartmanda istenmeyen kişiyi çıkarmak Haberi

apartmanda istenmeyen kişiyi çıkarmak

Apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır?

Apartmanda kimi malik ve kiracılar diğer komşularını rahatsız edici davranışlarda bulunabiliyor. Buna karşın malik ya da kiracılar kendilerine düşen sorumlulukları da yerine getirmeyebiliyor.


Bu gibi durumlarda diğer malikler ile apartman yönetimi bu kişi veya kişiler hakkında tahliye kararının alınmasını isteyebiliyor. Peki, apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır?


Apartmanda zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.


Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır. Ayrıca bu kimselerin tahliyesi için de karar alınabiliyor.


T.C.

YARGITAY

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/7789

K. 2004/9967

T. 21.12.2004


• TAHLİYE TALEBİ ( Kiracının Bağımsız Bölümünde İşçilerini Barındırdığı ve Bu Kişilerin Binaya Rahatsızlık Verdiği İddiasına...