28 / 04 / 2024

Linkedin’den işçi çıkarımı! Tam 716 kişiyi işten çıkardı!

Linkedin’den işçi çıkarımı! Tam 716 kişiyi işten çıkardı!

Son zamanların en popüler uygulaması olarak meydana gelen Linkedin 716 kişiyi işten çıkarıyor. İş bulma uygulaması olarak bilinen ve sıklıkla kullanılan Linkedin’in işten işçi çıkarması dikkatleri uygulama olarak üzerinde çekti. Linkedin uygulaması ve haberin detayları..



Kariyer için güçlü ilişkiler kurmak oldukça önemlidir. Bu güçlü etkileşim linkedin üzerinden sağlanabilirken internet ortamındaki en geniş ve profesyonel ağı haline gelmişti. İş bulma uygulaması olan Linkedin’ın 700 küsür kişiyi işten çıkaracağı söylendi. 

Teknoloji sektörü üzerindeki son işten çıkarma olayı Linkedin ile yaşandı. Microsoft'un profesyonel ağ platformunun CEO'su Ryan Roslansky, pazartesi günü çalışanlara gönderdiği bir e-postada, ekonomik koşullara geçiş ve şirketin daha esnek hale gelmesi kapsamında 716 kişinin işten çıkarılacağını bildirdi.

Linkedin Şirketi üzerinde yapılan değişiklikler

Linkedin şirketi üzerinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikler şeffaf olduğu söylenen şekilde açıklandı. 

 “Pazar ve müşteri talebi daha değişken hale geldikçe ve gelişmekte olan ve büyüyen pazarlara daha etkin hizmet vermemizi sağladıkça, tedarikçilerin kullanımını genişletiyoruz. Ayrıca kararları daha hızlı almak için katmanları kaldırıyoruz, yönetim rollerini azaltıyoruz ve sorumlulukları genişletiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamalar ve işçi çıkarımı ile ilgili açıklamalar, ortaklık durumları ve yeni iş gruplarına yönelik haberlerde yer aldı. Bir LinkedIn sözcüsü, bu sağlayıcıların yeni ve mevcut işletmeleri desteklemek için "üçüncü taraf ortaklar" olduğunu söyledi. Roslansky, şirketin teknoloji yol haritasından ürün ve mühendislik ekiplerinin sorumlu olacağını, şirketin üretkenlik ekibinin ise kademeli olarak kullanımdan kaldırılacağını ve şirketin diğer bölümleriyle kısmen entegre edileceğini söyledi. 


Geri Dön