02 / 05 / 2024

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford Motor yetkilileri, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.000 beyaz yakalı ve sözleşmeli çalışanı işten çıkardığını belirtti. İşten çıkarmaların ardından hafta başında yüzde 3,9 oranında değer kaybetti. İşte ayrıntılar.



Ford, ABD, Kanada ve Hindistan'da 3.000 maaşlı ve sözleşmeli işçiyi işten çıkarıyor. The Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, otomobil üreticisi Pazartesi günü çalışanlara işten çıkarmaları onaylayan bir e-posta gönderdi. Temmuz ayında medya kuruluşları, Ford'un odağını elektrikli araçlara kaydırırken 8.000 kadar pozisyon kesmek istediğini bildirdi.

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!
Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford ve İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, işten çıkarılan işçilere gönderilen e-postada, "Bu geleceği inşa etmek, bir yüzyıldan fazla süredir faaliyet gösterdiğimiz yolun neredeyse tüm yönlerini değiştirmeyi ve yeniden şekillendirmeyi gerektiriyor" ifadelerine yer verdi.

Ford , birçok küresel otomotiv üreticisi gibi, Tesla şirketi ile olan satış makasını kapatmak için elektrikli araç üretimini ön plana çekmiş durumda. Bu amaçla elektrikli araçların üretimi için ciddi bir bütçe ayırmış durumda.

 Şirket, 2026 yılına kadar yapmayı planladığı 2 milyon dolarlık küresel satış hedefi geliştirmek için , yaklaşık 50 milyar dolar harcayacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön