06 / 05 / 2024

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

IBM Corp Çarşamba günü, bazı varlık tasfiyelerinin bir parçası olarak 3.900 işten çıkarma duyurusu yaptı ve senelik peşin hedefini kaçırdı, bu da 2022'nin  son döneminde gelir beklentilerinin altında kaldı.



IBM Corp Çarşamba günü, 3.900 kişinin çalıştığı işinden çıkarma ilanını yaptı ve senelik  nakit olarak belirlediği meblağın altında bir yıl geçirdi bu da dördüncü çeyrekte gelir beklentilerini aşan neşeyi azalttı.

Finans yönetmeni James Kavanaugh, Reuters'e şirketin hâlâ "müşteriyle yüz yüze araştırma ve geliştirme için 
işe alma taahhüdünde bulunduğunu" söyledi.IBM, Kyndryl işinin yan ürünü ve yapay zeka birimi Watson Health'in bir parçasıyla alakalı işten çıkarmaların Ocak-Mart aylarında 300 milyon dolarlık bir ücrete sebep olacağını ifade etti.

Genişletilmiş ticarette firmanın hisseleri %2 aşağıya geldi ve büyük oranda iyimser sonuçlar üzerindeki önceki gelirleri sildi. Analistler, gerilemenin temelinde işten çıkarma haberlerinin ve serbest nakit akışı eksikliğinin olduğunu söyledi.

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

Investing.com kıdemli analisti Jesse Cohen, "Piyasa, işgücünün yalnızca %1,5'ine karşılık gelen ve açıklanan işten çıkarmaların boyutu sebebiyle hayal kırıklığını yaşamış gibi görünüyor" dedi."Yatırımcılar daha çok gider düşürücü tedbirler almayı düşünüyorlardı Big Tech'ten Wall Street bankacılığı devlerine kadar ABD şirketleri, küresel ekonomik düşmeyle daha iyi başa çıkmak için ciddi anlamda küçülüyor ve maliyetleri düşürüyor.

IBM'in 2022 peşin geliri, tahmin edilenden yüksek işletme sermayesi gereksinimleri sebebiyle 10 milyar dolar olan hedefinin altında 9,3 milyar dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön