25 / 05 / 2024

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

IBM Corp Çarşamba günü, bazı varlık tasfiyelerinin bir parçası olarak 3.900 işten çıkarma duyurusu yaptı ve senelik peşin hedefini kaçırdı, bu da 2022'nin  son döneminde gelir beklentilerinin altında kaldı.



Şirket ayrıca, işletmelerin dijitalleştirilmesine has salgının yol açtığı arzu ve artan durgunluk korkuları arasında
müşterilerin hassas harcamalarına sebep olduğundan, sabit para birimi türünden orta tek haneli senelik gelir çoğalmasının geçen sene bildirdiği %12'den daha zayıf olduğunu da tahmin ediyor .

Ekim ayında IBM, Batı Avrupa'daki yeni rezervasyonlarda hafiflik olduğunu işaret ederken, emsal Accenture Plc danışmanlık  işinde zayıflık fark etti. Cognizant Technology Solutions Corp, Kasım ayında sözleşmelerdeki geri çekilme sebebiyle 2022 tahminini aşşağıya çekti.

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

IBM'in yazılım ve danışmanlık işinin yükselmesi dördüncü çeyrekte silsile halinde yavaşladı, ancak Amazon.com'un AWS'si ve Microsoft'un Azure'u gibi iş ortaklarıyla hizmet kurmak için 2022'de anlaşma imzalarının ikiye katlanmasıyla bulut harcamaları parlak bir nokta oldu.

 Kapı kapı iş aramayın! En az 9000 TL maaşla işe başlayabilirsiniz! İşte detaylar...

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Tesla rekor gelir bildirdi! Yıllık oranda yüksek kazanç sağladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön