17 / 05 / 2024

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford Motor yetkilileri, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.000 beyaz yakalı ve sözleşmeli çalışanı işten çıkardığını belirtti. İşten çıkarmaların ardından hafta başında yüzde 3,9 oranında değer kaybetti. İşte ayrıntılar.



İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, bu yılın başlarında şirketi, birini elektrikli araçlar üretmek ve ileri teknolojilere odaklanmak, diğerini ise geleneksel içten yanmalı araç hatlarını işlemek ve geliştirmek için ayrı bölümlere ayırdı.

Bay Farley, yakın zamanda Ford'un çok fazla çalışanı olduğunu ve mevcut işgücünün elektrikli, yazılım yüklü araç portföyüne geçiş için gereken uzmanlığa sahip olmadığını söyleyerek, işten çıkarmalara sebep gösterdi.

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Geçen yıl %7,3 olan vergi öncesi kar marjına ulaşma hedefinin bir parçası olarak, 2026 yılına kadar yıllık maliyetlerinde 3 milyar dolar azaltmayı hedeflediğini söyledi.

Benzinli ve dizel motorlu araç serisinden elde edilecek kârın geçişi finanse etmeye yardımcı olacağını, ancak işin bu bölümünün daha verimli çalışması gerektiğini söyledi. İşten çıkarmaların, bu yeni teknolojilerin üretimi için gerekli olduğunu belirtti.

BİM Salı aktüel kataloğu belli oldu! Bugün BİM'de neler var? İşte BİM 23 Ağustos 2022 aktüel ürünler fiyat listesi

Vatandaşlar borçlarını ödeyemiyor! İcra dosya sayısı 25 milyona yaklaştı

 

Benzine zam geldi! Fiyatlar yine değişti! Opet, Total, PO, Shell ve BP 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön