04 / 05 / 2024

İşten çıkarma

İşten çıkarma

Küresel şirketlerin tepedeki liderleri, durgunluk beklentilerine paralel şekilde önceliklerini de tekrar belirliyor. En büyük şok etkisi ise işçi çıkarmalarının gündemde olması oldu. İşte detaylar…

İşten çıkarmalarda yeni dönem başladı!

LinkeIn'in 20 binin üzerinde katılımcıyla yaptığı ankette, çalışanların yüzde 48'inin işyerinde sessiz işten çıkarmayla karşılaştığı ve yüzde 35'inin de kariyerleri boyunca bu sorunla yüz yüze geldiği ortaya çıktı.

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Ford Motor yetkilileri, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.000 beyaz yakalı ve sözleşmeli çalışanı işten çıkardığını belirtti. İşten çıkarmaların ardından hafta başında yüzde 3,9 oranında değer kaybetti. İşte ayrıntılar.

Yılın En Başarılı Holdingi ödülünü alan İsra Holding’ten o ile dev karma proje geliyor!

ASKON tarafından düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Programı’nda “Yılın En Başarılı Holdingi” ödülünü alan İsra Holding, Ağrı'da AVM, otel, klinik, rezidans, ofis ve konutların yer aldığı dev bir karma proje inşa edecek.

Maliyetleri azaltmak için işten çıkarma furyasına yeni dev şirketler ekleniyor

Avrupa'da resesyon endişesi devam ediyor. Yüksek faizlerin ekonomiler üzerindeki etkileri hissedilirken ve ekonomilerin yavaşlayacağı kaygısı, birçok şirketi yeniden yapılanmaya ve işten çıkarmalara zorluyor.

Sosyal medya devinde dev işten çıkarma! Yüzler kişi işsiz kalacak

Profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu LinkedIn bu yıl ikinci kez yüzlerce çalışanını işten çıkaracak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Ünlü Telekom devinden dünyayı şok eden hamle. 5 bin kişiyi işten çıkarıyor. Hepsi işsiz kalacak

Ünlü kablosuz iletişim operatörü T-Mobile dünyayı şok eden bir karara imza attı. Telekom devi, bünyesinde çalışan 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Facebook'un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı

Meta, toplu işten çıkarma konusuna aşina bir kaynağa göre, Mart ayında açıklanan 10.000 personeli işten çıkararak çarşamba günü üç bölümlük işten çıkarma turunun son grubunu gerçekleştirmeye başladı.

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa'daki yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve ekonomik istikrarsızlık, şirketlerin çalışan sayısını azaltma konusunda zorlu bir duruma sürüklüyor. Dünya çapında yaşanan pandeminin pek çok tedarik zincirini ele geçirmesiyle Avrupa da yükselen enflasyonlardan payını aldı.

Rekor sayıda işten çıkarma sonrasında Vodafone'da borsa krizi 

İngiliz telekomünikasyon firmasının rekor sayıda işten çıkarma planlarını açıklamasının ve serbest nakit akışında düşüş öngörmesinin ardından Salı günü hisse senetleri %7′den fazla düştü.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

Bir dev daha işten çıkarma furyasına katıldı! 9 bin kişiyiişten çıkrıyor

Merkezi ABD'de bulunan e-ticaret devi Amazon, ekonomik gerekçelerle gelecek haftalarda 9 bin çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Küresel boyutta e ticaret yapan firma dünyanın en çok ticaret yapılan siteleri arasında geliyor.

Otomobil devinden işçi çıkarma kararı! Binlerce kişi işinden olacak

Yıl başında Almanya'da 3 bin 200 işçisinin işine son vereceğini ilan eden ABD'li dev otomobil üreticisi Ford, şimdi de İspanya'da işten çıkarma planladığını ilan etti. 2023'e ekonomik sorunlarla giren dev otomobil firmaları bu sene binlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

Dünyaca ünlü şirketten dev işten çıkarma!

İsveçli telekom grubu Ericsson, dünya çapında 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

İşten çıkarma Haberi

İşten çıkarma

Bağımsız denetim şirketi KPMG'nin dünyanın en ünlü ve en büyük şirketlerinde görev yapan 1.300'den fazla olan CEO'ya stratejileri ve görünümleri ile ilgili olarak sorular yönelttiği “Küresel CEO Araştırması”nın 2022 senesi sonuçları açıklandı.

Dünya’nın haberine göre; Her 10 CEO'dan 8’i (yüzde 86) bir senelik zaman zarfında bir resesyon beklediğini açıklarken yüzde 71'i bu resesyonun şirket kazançlarını yüzde 10 oranında etkileyeceğini öngörüyor. Üst düzey yöneticilerin ise büyük çoğunluğu (yüzde 73) resesyonun beklenmiş olan büyümeyi sekteye uğratacağına inanmakta. Tüm bunlar ile birlikte, dörtte üçü (yüzde 76) yaklaşan resesyonun hemen öncesinde şimdiden bile tedbir amaçlı adımlar attıklarını da ifade ediyorlar.

%58’İ RESESYONUN HAFİF VE AYNI ZAMANDA KISA OLMASINI BEKLİYOR

Yapılan araştırmaya göre lider olanların yüzde 58'i hafif ve kısa zamanlı bir resesyon bekliyor. Üst düzey yöneticilerin...