27 / 04 / 2024

Rekor sayıda işten çıkarma sonrasında Vodafone'da borsa krizi 

Rekor sayıda işten çıkarma sonrasında Vodafone'da borsa krizi 

İngiliz telekomünikasyon firmasının rekor sayıda işten çıkarma planlarını açıklamasının ve serbest nakit akışında düşüş öngörmesinin ardından Salı günü hisse senetleri %7′den fazla düştü.



“Performansımız yeterince iyi değil. Yakın zamanda atanan CEO Margherita Della Valle, Salı günü yaptığı samimi bir açıklamada, tutarlı bir şekilde sunmak için Vodafone’un değişmesi gerektiğini söyledi.

Vodafone, 100.000′in biraz üstündeki toplam çalışan sayısından üç sene içinde 11.000 kişiyi işten çıkaracağını söyledi. Reuters’in bildirdiğine göre bu, şirket tarihinde yapılan en büyük işten çıkarma olacak denildi.

Della, ”Önceliklerim müşteriler, basitlik ve büyüme. Rekabet gücümüzü tekrar kazanmak için karmaşıklığı ortadan kaldırarak organizasyonumuzu kolaylaştıracağız. Müşterilerimizin beklediği kaliteli hizmeti sunmak için kaynakları yeniden tahsis edeceğiz ve Vodafone Business’ın benzersiz konumundan daha çok büyüme elde edeceğiz.” Valle dedi.

Rekor sayıda işten çıkarma sonrasında Vodafone da borsa krizi 

Vodafone, 31 Mart 2023′te sona eren mali yılı için bir önceki yıla göre kabaca değişmeden 45,7 milyar avro (49,7 milyar dolar) gelir bildirdi.

Ancak Mart 2024′te sona eren mali yıl için karamsar bir rehber yayınladı ve serbest nakit akışının bir önceki yıl 4,8 milyar avroya kıyasla 3,3 milyar avroya düşeceğini söyledi. Serbest nakit akışı, bir şirketin işletme giderlerini ve diğer harcamaları ödedikten sonra ne kadar nakit kaldığını ölçer.

Rekor sayıda işten çıkarma sonrasında Vodafone'da borsa krizi


Geri Dön