06 / 05 / 2024

Enflasyon teknoloji devini de vurdu! 12.000 kişiyi işten çıkarıyor

Enflasyon teknoloji devini de vurdu! 12.000 kişiyi işten çıkarıyor

Google'ın ana şirketi Alphabet Inc, teknoloji sektörünü sarsmak için Cuma günü yaptığı son kesintilerde yaklaşık 12.000 kişiyi veya işgücünün %6'sını ortadan kaldırdığını söyledi.



Google'ın ana şirketi Alphabet Inc, teknoloji sektörünü sarsmak için Cuma günü yaptığı son kesintilerde yaklaşık 12.000 kişiyi veya işgücünün %6'sını ortadan kaldırdığını söyledi.

Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai, Reuters ile paylaştığı bir personel notunda, şirketin "bugün karşı karşıya kaldığımızdan farklı bir ekonomik gerçeklik için" son yıllarda çalışan sayısını hızla artırdığını söyledi.

"Bizi buraya getiren kararların tüm sorumluluğunu alıyorum" dedi.Kesintiler, rakip Microsoft Corp'un 10.000 işçiyi işten çıkaracağını açıklamasından günler sonra geldi.

Enflasyon teknoloji devini de vurdu! 12.000 kişiyi işten çıkarıyor

Alphabet'in iş gücü eksikleri işe alma ve bazı kurumsal işlevlerin yanı sıra bazı mühendislik ve ürün ekipleri 
de dahil olmak üzere şirket genelindeki ekipleri etkiler.

İşten çıkarmalar globaldir ve ABD personelini hemen etkiler.

Notta, Alphabet'in etkilenen çalışanlara zaten e-posta gönderdiği, ancak yerel istihdam yasaları ve uygulamaları nedeniyle diğer ülkelerde sürecin daha uzun süreceği belirtildi.Haber, Google ve Microsoft'un üretken yapay zeka olarak bilinen gelişen bir yazılım alanına yatırım yaptığı, ekonomik belirsizliğinyanı sıra teknolojik vaatlerin olduğu bir dönemde geldi.


Geri Dön