28 / 04 / 2024

apartmanda işyeri açılmasını istemeyenler ne yapabilir

apartmanda işyeri açılmasını istemeyenler ne yapabilir

Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartmanda bazı işyerlerinin açılmasına izin verilebiliyor. Peki apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir, sorusunun yanıtı ve detayları haberimizde..

Sakarya ve Adana'da taksitle 27 adet iş yeri ve konut satılıyor! 

Belediyeler, Sakarya ve Adana illerinde yer alan 27 adet iş yeri ve konutu taksitle satıyor. Peki satışı yapılacak iş yeri ve konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Deprem bölgesinde 13 bin 319 iş yeri inşa edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, depremden etkilenen illerde inşa edilecek iş yerlerine ilişkin bilgi verdi. Işıkhan, 13 bin 319 iş yerinin yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

İstanbul Finans Merkezi'nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, birkaç küçük rötuştan sonra İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tamamının 3-4 ay içinde açılacağını duyurdu. 

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor! Aylık 270 TL kira ödeyerek işyeri açabilirsiniz!

Çok sayıda kişi uygun kira ve çeşitli fırsatlarla iş yeri açarak para kazanmanın yollarını araştırıyor. İzmit’te belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor. Aylık 270 TL kira ödeyerek kolaylıkla işyerinizi açabilirsiniz. İşte detaylar…  

Otomobil sektöründe umut kredi musluklarının açılması!

Otomotivciler, ‘öngörülmesi zor ve belirsizliklerle dolu’ bir sene olarak tanımladıkları 2023 yılını en az hasarla kapatmak için kredi musluklarının açılmasını bekledikleri ilk yarıya odaklanacak.

Altının 5 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Bakmayan hemen bakmalı

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından vatandaşlar da altın fiyatlarının düşeceği yönü beklemeye başladı. Analistler altın fiyatlarının 5 gün içerisinde geleceği yeri açıkladı. Gelin birlikte bakalım...

İslam Memiş Doların göreceği rakamı açıkladı tarih verdi

Ünlü ekonomist ve piyasa analisti İslam Memiş, dövizdeki dalgalanmanın devam edeceğini dile getirirken, doların aralık ayında 18 lirayı yeniden test edeceğini bu sınırın aşılmasının ardından ise dolar/TL’nin 20 lirayı göreceği yorumunda bulundu. 

apartmanda işyeri açılmasını istemeyenler ne yapabilir Haberi

apartmanda işyeri açılmasını istemeyenler ne yapabilir

Apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir?

Bir apartman içerisinde yer alan bağımsız bölümde Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bazı işyerlerinin açılmasına izin verilebiliyor. Örneğin doktorlar, avukatlar, sade bir ofis olarak kullanılabilecek diğer meslek mensupları apartman dairesini işyeri olarak kullanabiliyor. Peki apartmanınızda böyle bir işyerinin açılmasını istemediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir, işte yanıtı..


apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir?

Konutun otoparkı olduğu, konutun deposu, kapıcı dairesi olarak ayrıldığı, yönetim planındaki plana aykırı olduğu gerekçesi sunularak işyeri açmak isteyen kimselere bildirilebilir. Ancak buna karşın yine de söz konusu işyerin açılması durumunda yönetime şikayet edilebilir. Burdan da sonuç alınamadığı takdirde, Sulh Hukuk Mahkemesine konuyle ilgili dava açabilir.



Işıl Seren...