04 / 07 / 2024

Apartmanda komşunun müsaade mecburiyeti

Apartmanda komşunun müsaade mecburiyeti

Bir bağımsız bölümde meydana gelen bir hasarın tadilatı için, diğer bağımsız bölüme girilmesi gerekiyorsa; komşunun bu duruma müsaade etmesi gerekiyor. İşte apartmanda komşunun müsaade mecburiyeti...

Apartmanda müstakil ev projesi tanıtıldı! Saçma diyen de oldu, çok mantıklı diyen de!

Çinli mimarların geliştirdiği 'apartmanda müstakil ev' projesi sosyal medyada ilgi gördü. İşte o proje ve vatandaşların yorumları...

3 yıldır yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu kaçak yapılar için yıkım kararı! Tek tip yapı sistemine geçiliyor!

Antalya'da yıkımı 2021 yılından bu yana yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu 'bedava tatilin adresi' olarak tanımlanan çardaklar, için karar alındı. Bu yapılar yıkılarak, tek tip yapı sistemine geçilecek.

1942'de tapuda satışı durdurulan gayrimenkuller tekrar satışa çıkarılmış!

1942 yılında tedbir amaçlı öncesinde tapuda satışı durdurulan gayrimenkuller tespit edilerek, tekrar satışına müsaade edilmiş. 

Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini vurguladı. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

1952'de Şişli gecekonducuları Taksim'de protesto mitingi yapacakmış!

1952 yılında Şişli Gecekonducular Derneği Taksim'de yapmak istediği ve o zamana kadar müsaade edilmeyen protesto mitingine bu sefer izin verilmiş.

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton üretici ve satıcısı işletmelerin kendisine, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında vatandaşlarımızın ve devletimizin yanındayız" başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları taahhüdünde bulunduğunun müjdesini verdi

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul açıklaması! Nedenleriyle peş peşe duyurdu! Sakıncalı... 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul'da artık imara müsaade etmemek lazım" diyerek, dönüşüm ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. Peki komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Galatasaray Kulübü'nden Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'na ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Adamız üzerinde, başkaca tarafların kurmak isteyecekleri hukuk dışı ve iyi niyetten uzak planlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Apartmanda komşunun müsaade mecburiyeti Haberi

Apartmanda komşunun müsaade mecburiyeti

Apartmanda komşunun müsaade mecburiyeti!

Türk Medeni Kanunu'nda yer alan komşuluk hukukuna göre, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasak.


Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür. 


Buna karşın komşuluk hakkı kapsamında, bir bağımsız bölümde meydana gelen bir hasarın tadilatı için, diğer bağımsız bölüme girilmesi gerekiyorsa; komşunun bu duruma müsaade etmesi gerekiyor. Bu husus ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu madde 23'te açıklanıyor:


Müsaade mecburiyeti: 

Madde 23 – Kat maliklerinden birinin bağımsız bölümünde veya bu bölümdeki tesislerde meydana gelen bir hasar veya bozukluğun onarımı veya giderilmesi veya tesislerin yeniden yapılması ile yapı güvenliğiyle ilgili olarak...