03 / 05 / 2024

apartmanda merkezi sistemden kombiye geçmek

apartmanda merkezi sistemden kombiye geçmek

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

Apartmanlarda ortak alan tadilatı için oylama gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş adımları!

Kimi apartmanlarda ısınma sistemleri merkezi, kimi apartmanlarda ise ferdi ısınma sistemli oluyor. Peki, merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş nasıl yapılır?

Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi?

Apartmanlarda ısıtma sistemi; merkezi sistemden ferdi sisteme dönüşebildiği gibi ferdi sistemden merkezi sisteme de dönüştürülebilir mi? Apartmanda doğalgazdan kömüre geçilebilir mi? İşte yanıtı..

Üsküdar metrosu Türkiye'deki ilk akıllı metro olacak!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde açılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek" dedi.

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

Apartman merkezi sistem yönetmeliği!

Merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin yönetmelik, 2008 yılında yürürlüğe girdi. Peki apartmanda merkezi sistem nasıl olmalı? İşte Apartman merkezi sistem yönetmeliği...

Apartmanda merkezi ısıtmadan kombiye geçiş!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemle ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki apartmanda merkezi ısıtmadan kombiye geçiş için oybirliği mi oyçokluğu mu gerekiyor? İşte yanıtı..

Merkezi sistemden ferdi sisteme geçmek için herkesin kabulü lazım!

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, binada hem merkezi sistem var hem ferdi sistem diyen okurunun sorularını yanıtlıyor. İşte o yazı!

İstanbul'un finans merkezi olması için tanıtımlar başlıyor

İstanbul'un uluslararası arenada tanınan bir finans merkezi olması için tanıtım atağı başlıyor

Vakıflar İzmir'de iş merkezi yaptıracak

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 629 metrekare arsayı iş merkezi yapılması için kiraya verecek

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü İş Merkezi inşaatı yaptıracak

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü vakıflar iş merkezi inşaatı yaptıracak

apartmanda merkezi sistemden kombiye geçmek Haberi

apartmanda merkezi sistemden kombiye geçmek

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Merkezi ısıtma sistemi; Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sistemine deniyor.


Merkezî sıhhî sıcak su sistemi ise; Bir merkezden elde edilen sıhhî sıcak suyun binalara ve bağımsız bölümlere dağıtılması ve kullanılmasını sağlayan sisteme deniyor.


Binalarında merkezi ısıtma sistemi bulunan malikler, bireysel kombili ısıtma sistemine geçmek isteyebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? Apartmanlarda merkezi sistemden kombiye geçiş için neler gerekli?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemle ısınma uygulamasına geçilebilmesi için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki apartmanda merkezi ısıtmadan kombiye geçiş için oybirliği mi oyçokluğu mu gerekiyor? 


Merkezi ısıtmadan bireysel ısınmaya geçiş ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor: 


Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin...