29 / 04 / 2024

Apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir

Apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir

Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartmanda bazı işyerlerinin açılmasına izin verilebiliyor. Peki apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir, sorusunun yanıtı ve detayları haberimizde..

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Sakarya ve Adana'da taksitle 27 adet iş yeri ve konut satılıyor! 

Belediyeler, Sakarya ve Adana illerinde yer alan 27 adet iş yeri ve konutu taksitle satıyor. Peki satışı yapılacak iş yeri ve konutların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Altında yeni döneme girilecek diyen Hatice Kolçak altının geleceği seviyeyi açıkladı!

Altın, dolar ve kripto para piyasası ile ilgili yaptığı yorumlarla bilinen ünlü ekonomist Hatice Kolçak ''altında yeni döneme girilecek'' diyerek altının geleceği seviyeyi açıkladı.

Yastık altında dolar yatırımı yapanlar pür dikkat bakın! Selçuk Geçer 11 gün sonra doların geleceği seviyeyi açıkladı

Dolarda başlayan yükseliş trendi yastık altında dolar birikim yapanları heyecanlandırdı. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken Ekonomist Selçuk Geçer, ekimde doların geleceği seviyeyi açıkladı.

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

2023 yılı bekçilik başvuru sonuçları açıklandı mı? 29 ildeki 2023 yılı bekçi alımında son dakika! Hemen bakın!

2023 yılı bekçilik başvuru sonuçları açıklandı mı? 29 ildeki 2023 yılı bekçi alımında son dakika... Hemen bakın...

Apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir Haberi

Apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir

Apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir?

Bir apartman içerisinde yer alan bağımsız bölümde Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bazı işyerlerinin açılmasına izin verilebiliyor. Örneğin doktorlar, avukatlar, sade bir ofis olarak kullanılabilecek diğer meslek mensupları apartman dairesini işyeri olarak kullanabiliyor. Peki apartmanınızda böyle bir işyerinin açılmasını istemediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir, işte yanıtı..


apartmanlarında işyeri açılmamasını isteyenler ne yapabilir?

Konutun otoparkı olduğu, konutun deposu, kapıcı dairesi olarak ayrıldığı, yönetim planındaki plana aykırı olduğu gerekçesi sunularak işyeri açmak isteyen kimselere bildirilebilir. Ancak buna karşın yine de söz konusu işyerin açılması durumunda yönetime şikayet edilebilir. Burdan da sonuç alınamadığı takdirde, Sulh Hukuk Mahkemesine konuyle ilgili dava açabilir.



Işıl Seren...