18 / 05 / 2024

ar tarım diyarbakır arazi satışı

ar tarım diyarbakır arazi satışı

Ar Tarım Organik Gıda A.Ş, iyarbakır İli ,Bismil ilçesi, Köseli Köyü, 324 parselde bulunan 24.086m2 arazisini bölgeye yapılan yeni konut ve hastane projeleri sebebiyle 1 milyon 800 bin TL bedelle sattı...

Diyarbakır Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine verilen ceza belli oldu!

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yıkılan ve 89 kişinin vefat ettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu 3 müteahhit ve inşaat mühendisine, 17 sene 6'şar ay hapis cezası verildiği açıklandı.

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Gürbüzer tarafından kuruldu.

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Tarım Bakanlığı adım attı! Üretimi planlamak için yeni bir komite oluşturuluyor

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimin daha planlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yeni bir kurul oluşturma kararı aldı. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu'nun kurulması yönünde yapılan bu düzenleme, tarım sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Buğday fiyatları artacak! Tarım emtialarında El Nino ve Tahıl Koridoru depremi! 

Tarım emtia ürünlerinde geçen hafta yaşanan yükselişe dikkat çeken Emtia Uzmanı Haluk İzzet Mutlu, El Nino hava olayı ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmama ihtimalinin fiyatları yükselteceğini belirtti. 

Tarım sektöründen 14 milyar 58 milyon dolarlık ihracat!

Tarım sektörü, 14 milyar 58 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Yurt içerisinde gıda fiyatlarındaki enflasyon rakamları yüksek seviyelerde dolaşırken ihracatta ocak-mart 2023 ilk çeyrek döneminde rekor müjdesi geldi. Tarım sektörü her türlü zor şartlara rağmen dış satımda rekor kırmaya devam ediyor.

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 4 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Kaya, Uğur Uryan ve Murat Ararat Dirasuyan ortaklığında kuruldu.

Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır rakamları buz kestirdi! Siz de hemen kontrol edin! 1 Mart 2023 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi, tarım sektörüne ilişkin son dakika verileri ile gelişmeleri de yakından takip ediyor. Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır rakamları buz kestirdi! Siz de hemen konrol edin! 1 Mart 2023 fiyat listesi

Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır... Tek tek açıklandı! O rakamlar buz kestirdi! 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Tarım sektöründeki son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır... Tek tek açıklandı! O rakamlar buz kestirdi! 27 Şubat 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler şimdi bakın! Buğday, mısır, arpa.. Rakamlar bir bir açıklandı! Duyan buz kesti! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Tarım sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Çiftçiler şimdi bakın! Buğday, mısır, arpa.. Rakamlar bir bir açıklandı! Duyan buz kesti! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

ar tarım diyarbakır arazi satışı Haberi

ar tarım diyarbakır arazi satışı

Ar Tarım'dan yapılan açıklama şöyle:


18.11.2013 tarihli özel durum açıklamamızda,

Şirketimize ait çırçır fabrikasının bulunduğu Diyarbakır İli ,Bismil ilçesi, Köseli Köyü, 324 parselde bulunan 24.086m2 arazimiz, bölgede son dönemlerde yaşanan gelişmeler neticesinde ilçe merkezi içerisinde kaldığı,İlçeye yapılan Hastane ve yeni konut alanları ile komşu haline gelen arazimizin, gelen tekliflerde göz önüne bulundurularak satılmasına ve fabrikanın taşınmasına karar verildiği paydaşlarımız bilgisine sunulmuştur.


Yönetim Kurulumuzun bu kararına istinaden ,yapılan ekspertiz ve gelen tekliflerin değerlendirilmesi sonucu, satış işlemi 27.11.2013 tarihi itibariyle fabrika satışı gerçekleşmiştir.Yönetim Kurulu'muz,satış sonucu elde edilecek kaynağın kullanım yeri konusunda  karar aldığında, kamuoyuyla paylaşılacaktır.


Fabrika kuruluşunda portatif ve taşınabilir malzemeler tercih edildiği için, yeni kurulacak fabrikaya nakli sağlanabilecektir. Yeni fabrika kurulana kadar, yapılan anlaşma çerçevesinde 18 ay  boyunca mevcut fabrikada üretimimiz devam edecektir. 


Şehmus Arslan'ın...