02 / 05 / 2024

araç stok operasyon

araç stok operasyon

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Arz kısıtı ve spekülatif taleple oluşan araç bekleme kuyrukların yerini şimdi sipariş iptalleri aldı. Markalar stok eritmek için kampanyalarını peş peşe duyurdu. Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirimler yapılıyor. İşte detaylar...

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Bakanlık açıkladı! Araç satışına inceleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca sıfır araçta stokçuluk ve haksız fiyat artışına karşı 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlatıldığı, mağduriyete yol açanlara gerekli yaptırımlar uygulanacağı duyuruldu.

Otomobil stokçularına büyük operasyon başladı!

Ankara Başsavcılığı özellikle ÖTV indirimi yapılan dönemde gerçekleşen araç satışlarına yönelik operasyon için düğmeye bastı. Bu dönemde yapılan araç satışları incelenecek. 

Otomobil stokçularına gözaltı!

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

Uzmanlar ikinci el araç konusunda alıcıları uyardı!

Çip krizi ve stokçular nedeniyle araç stoklarında meydana gelen sorun fırsatçıları hareketlendirdi. Hasar kaydı olmayan çok sayıda araç ince tamirlerle satışa sunuldu. 

Türkiye'deki konut stok rakamları açıklandı!

Endeksa'nın araştırmasına göre, Ocak 2019 sonu itibariyle İstanbul’da 371 bin 411, tüm Türkiye’de ise 833 bin 569 konut satılmayı bekliyor. İşte ilçe ilçe konut stok rakamları...

Halet Çambel Yalısı araştırma merkezi olacak!

Halet Çamlel tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışlanan Kırmızı Yalı, Boğaziçi Üniversitesi tarafından araştırma merkezi haline getirilecek...

Baymak 2013 Araç Kampanyası ile filosunu genişletecek!

Baymak, bayilerinin 2013 hedefleri için harika bir fırsat sunarak, kampanya kapsamında hediye edeceği araçlarla Türkiye’nin dört bir yanında filosunu genişletecek!

Konya'da araştırma uygulama merkezi inşa edildi!

Konya Ovası'nda, 2 bin 500 metrekare alan üzerine araştırma uygulama merkezi açıldı...

TOKİ Kastamonu Araç'ta konut ve büfe ihalesi bugün yapılıyor!

TOKİ Kastamonu Araç'ta 96 konut ve büfenin inşaat işleri ihalesini bugün saat 14.00'te yapıyor...

TOKİ Kastamonu Araç konut ve büfe ihalesi yarın!

TOKİ Kastamonu Araç ilçesinde 96 adet konut, 1 adet büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi yarın saat 14.00'te yapıl acak.

araç stok operasyon Haberi

araç stok operasyon

Son zamanlarda araç fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyatlarla ilgili yapılan çalışmalarda bayilerin de içerisinde olduğu ‘vurgun’ çarkı ortaya çıktı. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; bayilerin, sıfır kilometre araçları galericiler ve gayri resmi otomobil alım satımı yapan kişilere topluca sattığı, toplanarak stoklanan araçların ise ‘sıfır araç liste’ fiyatının çok üzerinden piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Karabük Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı’nca otomobil stokçularına yönelik 50 kentte başlatılan soruşturma kapsamında 226 şüpheli talimatla ifadeye çağrılırken, SEGBİS aracılığıyla ifadeleri alınmak üzere 51 şüpheli ise TCK’nin 237. maddesi uyarınca ‘fiyatları etkileme’ suçu kapsamında gözaltına alındı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de çok bilinen galerici ve otomobil bayi yetkililerinin de şüpheliler arasında olduğu ifade edildi. 

STOKÇULARA TAKİP

Bayilerde olmayan sıfır kilometre araçların galericiler ve gayri resmi otomobil alım satımı yapan kişiler...