01 / 05 / 2024

Arakan konut yardımı

Arakan konut yardımı

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Türkiye Arakan'a 24 bin konut yapacak!

Arakanlı müslümanlar için toplamda 84 bin geçici konut yapılacak. Bunlardan 24 bini AFAD, Kızılay ve TDV ortaklığıyla hayata geçirilecek. 

25 bin Arakanlı'nın konut ihtiyacı karşılandı!

Küresel İnsani Yardımlar Raporu'na göre, Türkiye, 2013-2015 yıllarında en fazla insani yardım yapan 3. ülke oldu. Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de başlayan şiddet olaylarıyla yerlerinden edilen 25 bin Müslümana konut yardımı edildi.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

Eşi vefat eden kadınlara 300 bin Türk Lirası konut desteği ile ilgili detaylar netleşiyor. Şu ana kadar 4 şehirde başlatılacak olan konut yardımı için başvuru şartları da belli oldu. 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek?

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

Konut hesabı açanlara 31 bin TL yardım!

Ev alacak vatandaşlara devlet tarafından 31 bin TL yardım yapılıyor. Peki söz konusu yardım için hangi koşullar isteniyor? İşte detaylar...

İspanya hükümetinden gençlere konut yardımı!

İspanya'da 18 ile 35 yaşları arasında olup senelik 23 bin 725 avrodan daha az kazanan gençlere iki sene boyunca aylık 250 avro konut yardımı verilecek.

Memurlardan konut yardımı çağrısı!

Yapılan araştırmalara göre; Türkiye genelindeki işçilerin yarısından fazlası kiralık konutlarda oturuyor. Bu durumdan şikayetçi olan memurlar da konut yardımı için talepte bulunuyor. 

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa yaşayan Suriyeliler, İdlibli aileler için briket ev yapımı için yardımda bulundu. 

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

Giresun'da konut, iş yeri ve diğer hasarlar için 6.5 milyon TL yardım yapıldı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Giresun'da konut, iş yeri ve diğer hasarlar için 6.5 milyon TL yardım yapıldığını açıkladı...

Arakan konut yardımı Haberi

Arakan konut yardımı

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av Mehmet Cengiz, Genel Başkan Yardımcısı Turan Yalçın ve Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan Yardım ve devam eden konut projelerini yerinde incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Bangladeş’e göç eden 850 bini aşkın mülteciye Deniz Feneri Derneği tarafından yardım ve destekler devam ediyor. 


Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av Mehmet Cengiz, Genel Başkan Yardımcısı Turan Yalçın ve Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan Yardım ve devam eden konut projelerini yerinde incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Kalıcı evlerin montajında gelinen son noktayı yerinde inceleyen Başkan Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada “konutların inşa çalışması bütün hızıyla sürüyor bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum, dünyanın en mazlum en çok zulüm görmüş milleti olan Arakan’lı kardeşlerimiz için buradayız. Yaşam şartları...