27 / 04 / 2024

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad



Prefabrik evler, uygun fiyatları ve hızlı kurulumları nedeniyle giderek daha fazla talep görüyor. Devletin desteğiyle 200 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor ve bu kampanya vatandaşlar arasında büyük ilgi görüyor. 3+1 planlı ve 118 metrekare büyüklüğündeki prefabrik evlerin fiyatları ise 675.000 TL'den başlıyor. Prefabrik evlerin sunduğu geniş seçenek yelpazesi hakkında da detaylı bilgi aranıyor. Hane Tadilatı, Büyük Onarım ve Yapım Programı'nın kimler tarafından başvurulabileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

DESTEKTEN YARARLANMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Eski, bakımsız ve hasarlı binalarda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen hibe desteği alabilmek için başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması ve hane halkı gelirinin net asgari ücretin 1/3'ünden az, yani 2.835,33 TL'den az olması gerekmektedir.

Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile (anne ya da babanın olmaması), dul olma gibi özel durumları da taşıyan kişiler de hibe desteğine başvurabilir. Başvuru yapmak için onarımı yapılacak evin veya prefabrik evin arsasının tamamına sahip olunması gerekmektedir. Bu durumu tapu belgesiyle kanıtlamak gerekmektedir.

Devlet desteğiyle prefabrik ev sahibi olmak isteyenler, ikamet ettikleri adreslerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurarak yardım alabilirler. Başvuru işlemi sırasında yapılan inceleme sonrasında, gerekli şartları sağlayan "muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları taşıyan hanelere" maddesi altında 200 bin liraya kadar nakit destek sağlanmaktadır.


Geri Dön