02 / 05 / 2024

aramco petrol şirketi

aramco petrol şirketi

Borsaya açıldığında 2.5 trilyonluk büyüklüğe ulaşacak Aramco'nun halka arz detayları ortaya çıktı. İşte Suudi petrol şirketinin halka arz detayları...

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının ilk çeyreğinde net karı, düşük petrol fiyatları sebebiyle 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 azaldı.

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman petrol şirketi Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG (Hoyer) 2023 süresince aylık 250 bin tonluk dizel yakıt tedariki konusunda anlaşma sağladı.

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Apple için büyük deprem! Zirveyi kaptırdılar, işte yeni lider

Dünyanın en değerli şirketi konumunda yer alan Apple için büyük deprem niteliğinde bir olay meydana geldi. Şirket, zirveyi Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'ya kaptırdı.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Aramco'dan Bitcoin madenciliği iddialarına yanıt!

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco, Bitcoin madenciliği faaliyetine başlayacağı yöndeki iddialara yanıt verdi. 

Petrol devlerinin geliri üçüncü çeyrekte azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco, yılın üçüncü çeyreğinde en çok gelir sağlayan firma oldu.

Adnan Polat'ın dolandırıldığı iddiasına ilişkin davada karar!

Galatasaray Kulübü eski başkanı ve  iş insanı Adnan Polat, petrol şirketi devrine ilişkin olarak kendisinden alınan 3,5 milyon dolar kaporanın geri verilmediği öne sürerek Sinan İdrizi hakkında şikayette bulunmuştu. Söz konusu davada mahkeme, Sinan İdrizi hakkında beraat kararı verdi.

Petrol devlerinin ilk yarıdaki zararı 80 milyar dolar!

Dünyanın en büyük 12 petrol şirketi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle bu yılın ilk yarısında toplam 80 milyar dolar zarar açıkladı.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da devlete ait olan petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı.

Adnan Polat'a Arnavutluk'ta 24 milyon liralık vurgun!

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın Air Albania Havayolu’nun ortağı Arnavut işadamı Sinan İdrizi tarafından dolandırıldığı iddia edildi. İdrizi, Arnavutluk’ta petrol şirketi alacağı vaadiyle Polat’ın 23.6 milyon TL parasını aldı.

Suudi Arabistan petrol üretim kapasitesini artıracak!

Suudi Arabistan, ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil artırmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi.

Saudi Aramco 25 milyar dolar elde ederek rekor kırdı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco ilk halka arzından yaklaşık 25 milyar dolar gelir elde ederek rekor kırdı.

aramco petrol şirketi Haberi

aramco petrol şirketi

2.5 trilyon dolar piyasa değeri olması beklenen Suudi Arabistan’ın en büyük petrol şirketi Aramco'nun halka arz detayları ortaya çıktı.

İngiliz The Telegraph’ta yer alan habere göre şirket üç aşamalı bir halka arz planlıyor. 2017 ya da 2018 yıllarında gerçekleşme ihtimali olan halka arz üç farklı alanda Londra, Hong Kong ve New York borsalarında gerçekleşecek. Suudiler ABD'li Exxon Mobil, Çinli Sinopec ve İngiliz BP'nin kendilerinden hisse almasını istiyor. Aramco geçtiğimiz haftalarda yüzde 5 hissesini satacağını açıklamıştı. Suudi Velihat Prensi Mohammed bin Salman ülkenin 21 yıllık Petrol Bakanı Ali al-Naimi’yi görevden almıştı. İsmi “Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı” olarak değiştirilen bakanlığa eski Aramco yöneticisi Khalid al-Falih atanmıştı. Bu değişim ile ülkenin OPEC politikasında değişiklik...