17 / 05 / 2024

Arap emlakçı

Arap emlakçı

Yatırımlarını İstanbul sınırının ötesine taşıyan Araplar yatırımcıların Türk gayrimenkulüne gösterdiği yoğun ilgi müteahhitlik ve emlakçılıkta da kendini göstermeye başladı. 

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

İşte BAE şeyhinin Londra’daki 5.5 milyar sterlinlik gizli emlak imparatorluğu!

Birleşik Arap Emirlikleri lideri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Londra'daki 170 adetlik emlak imparatorluğunun değerinin 5,5 milyar sterlin olduğu belirlendi. Belgelerde, şeyhin toplamda 1000 kiracıdan yıllık 160 milyon sterlin kira geliri kazandığı ortaya çıktı.

Arap işadamlarından İstanbul'a emlak çıkarması!

TÜRAP ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı"nda, bin 500 Arap yatırımcı Türkiye'deki gayrimenkul firmalarıyla bir araya gelecek.

Turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İSTEB Başkanı Ulvi Özcan, TÜİK Nisan 2019 konut satışları rakamlarını değerlendirdi. Özcan, Arap müşteri getiren turizm acentelerin emlakçılığa soyunduğunu söyledi.

Arap müşteri getiren turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İnşaat şirketlerinin yerli müşteriye farklı, yabancı müşteriye farklı fiyatlar uyguladığını belirten İSTEB Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, “Turizm acenteleri özellikle Arap müşterilerden fahiş ücretlerde hizmet bedeli  alıyor. Bu başıbozukluğun önüne geçilmeli” diye konuştu.

Türk emlakçılar yabancılarla 'online'da buluşacak!

Hürriyet Emlak, iş alanını yurtdışına taşıyor. Şirket, online'dan araştırma yapıp ofline'dan alım yapan Arap yatırımcılara yönelik ürün geliştirecek. Böylece Türkiye'deki emlakçılarla Arap yatırımcıların 'online'da buluşturulması hedefleniyor.

Arap emlakçı Türk gayrimenkulü alıyor!

Yılda 15 binin üzerinde konut projesinin yabancılara satıldığı Marmara Bölgesi'nde Arap yatırımcılar, maliyetleri düşürebilmek için arazi yatırımlarına ilgi gösteriyorlar.

Trabzon'da Arap tercümanlar ve ayakçılar sektöre zarar veriyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, inşaat sektöründe hareketliliğin seçim sonrası başladığını ancak Arap tercümanlar ve ayakçıların emlak sektörüne zarar verdiğini dile getirdi. 

Arap emlakçılar geliyor!

Yatırımlarını İstanbul sınırının ötesine taşıyan Araplar yatırımcıların Türk gayrimenkulüne gösterdiği yoğun ilgi müteahhitlik ve emlakçılıkta da kendini göstermeye başladı. 

Kocaeli Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, yapılan yatırımlar ile Kocaeli’nin Arap yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini söyledi.

Internationul Realty Plus, Arap ortakla körfeze açıldı!

Markalı emlak danışmanlığı firması olan Internationul Realty Plus, Arap sermayesini, Körfez ülkelerindeki temsilcilikleri üzerinden, Türkiye’de gayrimenkul yatırımına çekmeyi planlıyor.

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Emlakta asıl Arap patlaması 2018'de yaşanacak!

Türk emlak sektörünün yıllarca beklediği Arap yatırımcı fulyası 2018 de kendini gösterecek.Referandumla birlikte istikrarlı yönetimin olacağı garantisi kararsız Arap yatırımcılarını ikna etti.

Arap emlakçı Haberi

Arap emlakçı

Yılda yaklaşık 15 binin üzerinde konut projesinin yabancılara satıldığı Marmara bölgesinde Arap yatırımcılar, maliyetleri düşürebilmek için arazi yatırımlarına ve müteahhitliğe yönelirken hazır konutlar Arap emlakçılar tarafından satın alınıyor ve Ortadoğu’ya pazarlanıyor.

Başta konut projeleri olmak üzere sağlık, alışveriş ve ticaret alanında Türkiye’de ciddi yatırımlar yapan Arap yatırımcılar gayrimenkul alanındaki hakimiyetini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Avrupa ülkelerini geride bırakan Arap yatırımcılar, son dönemlerde konut alımındaki bu hakimiyetini özellikle müteahhitlik ve emlakçılık alanlarına taşımaya başladı.

Günümüzde Arapların yatırım anlayışını değiştirdiğini dile getiren Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Burçin Şahindur, son bir yılda Arap emlakçıların konut alımında daha fazla ön plana çıkmaya başladığına dikkat çekti. Şahindur “Araplara 2016 yılında yapılan konut satışı 7 bin civarında olurken Arap emlakçıların sektöre girmesiyle 2017 yılında konut satışının...