26 / 07 / 2024

arap turist istanbul

arap turist istanbul

Aksaray Horhor’da parklar, lokantalar ve nargile kafeler Araplarla dolu. Esnafın bir kısmı bol bahşişten memnun ama Arap dilencilerden şikâyet var. Horhor'da yer alan kebapçıların tabelaları bile Arapça..

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Kanal İstanbul için Arapça tweet atışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’un Arapça attığı “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul’dan çekildi” tweetine, Katarlı medya patronu Abdullah bin Ahmed el Haşimi yanıt verdi...

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Arapça 'Kanal İstanbul' mesajı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter'da Arapça yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul'dan çekildi" dedi...

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Arap işadamlarından İstanbul'a emlak çıkarması!

TÜRAP ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı"nda, bin 500 Arap yatırımcı Türkiye'deki gayrimenkul firmalarıyla bir araya gelecek.

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Araplar Yalova’da emlak piyasasını ele geçirdi!

Yalova'da Arap turist sayısında beklenen patlaması yaşandı. Adeta Yalova'ya akın eden turistler, Termal'in yanı sıra il merkezi ve Çınarcık’ta da yoğunluk gösteriyor.

Bin 500 Arap konut için İstanbul’a geliyor!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gayrimenkule yatırım tutarının 250 bin dolara düşürülmesi Arap yatırımcıları harekete geçirdi. Yabanacıya konut satışlarının önümüzdeki günlerde hızla artması bekleniyor.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Arap gazeteciler İstanbul Yeni Havalimanı'nı gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda bir araya gelen 18 Arap ülkesinden 60 gazeteci, inşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanını gezdiler. 

arap turist istanbul Haberi

arap turist istanbul

İstanbul’un “kebap merkezi” olarak nam salan Aksaray Horhor, bugünlerde çoğu Arap yahut Afrikalı göçmen ve turistlere evsahipliği ediyor. Horhor Caddesi’ndeki bir kebapçı dükkanının garsonuyla konuşmak istediğimde, “Türkçe çok az” diyerek patronunu çağırıyor. Az ilerisinde bir başka lokantada ise ne garson ne de patron Türkçe konuşabiliyor. Kafamı kaldırdığımda mekanın adının “Şam Lokantası” olduğunu fark ediyorum.


Tabelalar Arapça

Işıklı her iki tabeladan biri, Arapça yanıp sönüyor. Yalnızca lokantaların değil, emlakçıların da ‘çokdilli’ olması dikkat çekiyor. Mehmet Kurt, dedesinin 15 yıllık mekanı Haskral Hatay Lokantası’nın işletmecilerinden. Arap turist bolluğundan epey memnun olan Kurt, “Türk gelince 50 lira bırakıyorsa, Araplar 100 lira bırakıyor. Hem aileleri daha kalabalık hem de bizden daha çok yiyorlar” diyor. Kurt, daha çok Suudi arabistan ve Katar’dan turist akınına uğradıklarını anlatıyor....