15 / 05 / 2024

arap turist türkiye

arap turist türkiye

Aksaray Horhor’da parklar, lokantalar ve nargile kafeler Araplarla dolu. Esnafın bir kısmı bol bahşişten memnun ama Arap dilencilerden şikâyet var. Horhor'da yer alan kebapçıların tabelaları bile Arapça..

Arap turistler bir uçak dolusu Avrupalıdan daha çok döviz bırakıyor!

Gizem Çoşkunarda Akşam Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında Arap turistlerin motivasyon şifreleri konusuna değindi. Çoşkunarda, Arap turistlerin, ülkemize bir uçak dolusu Avrupalıdan daha çok döviz bıraktığını söyledi...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Arap aktivistlerin Türkiye tercihinin sebebi ucuz konut!

Kuveytli Abdulhamid yaz tatilini Avrupa yerine Türkiye'de geçirmek istediğini dile getirerek, bunun sebepleri arasında, Müslüman bir ülke olması dolayısıyla yemek, giyim ve ibadet konusunda sıkıntı çekilmemesi, konut, yiyecek ve giyimin daha hesaplı olmasının yer aldığını söyledi.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

Arap sermayesi Türkiye'de yatırım yapacak!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, iş dünyasının referandum sürecinin sona ermesiyle rahat bir nefes aldığını belirtti. Atalay, yabancı yatırımcıların Türkiye’den gayrimenkul alma sürecine gireceğini söyledi.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Körfez sermayesi rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda!

Arap ülkelerinden Türkiye'ye 6 ayda 250 milyar dolarlık akış sağlanacağım kaydeden Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, "Körfez sermayesi son bir yıldır rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda" dedi.

arap turist türkiye Haberi

arap turist türkiye

İstanbul’un “kebap merkezi” olarak nam salan Aksaray Horhor, bugünlerde çoğu Arap yahut Afrikalı göçmen ve turistlere evsahipliği ediyor. Horhor Caddesi’ndeki bir kebapçı dükkanının garsonuyla konuşmak istediğimde, “Türkçe çok az” diyerek patronunu çağırıyor. Az ilerisinde bir başka lokantada ise ne garson ne de patron Türkçe konuşabiliyor. Kafamı kaldırdığımda mekanın adının “Şam Lokantası” olduğunu fark ediyorum.


Tabelalar Arapça

Işıklı her iki tabeladan biri, Arapça yanıp sönüyor. Yalnızca lokantaların değil, emlakçıların da ‘çokdilli’ olması dikkat çekiyor. Mehmet Kurt, dedesinin 15 yıllık mekanı Haskral Hatay Lokantası’nın işletmecilerinden. Arap turist bolluğundan epey memnun olan Kurt, “Türk gelince 50 lira bırakıyorsa, Araplar 100 lira bırakıyor. Hem aileleri daha kalabalık hem de bizden daha çok yiyorlar” diyor. Kurt, daha çok Suudi arabistan ve Katar’dan turist akınına uğradıklarını anlatıyor....