15 / 05 / 2024

arap turistin türkiyedeki tercihi neresi

arap turistin türkiyedeki tercihi neresi

Ülkemizin birçok bölgesini gördüğünü anlatan Vali Şehmus Günaydın, tarihi, kültürü, gastronomisi ve 4 mevsim doğanın sunduğu güzellikleriyle Kastamonu’nun, 12 ay turizm fırsatı sunduğunu açıkladı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

Arap yatırımcıların gözü Türkiye'deki gayrimenkullerde!

TÜRAP ve TurabExpo 16. Türk - Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi Türk garimenkul sektöründeki firmalarla bir araya getirecek.

İnegöl'de bu apartmanı görenler hayrete düşüyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 katlı apartmanın zemin katındaki Arap Dede Türbesi, görenleri şaşırtıyor. Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar türbeye yoğun ilgi gösteriyor.

Arap emlakçı Türk gayrimenkulü alıyor!

Yılda 15 binin üzerinde konut projesinin yabancılara satıldığı Marmara Bölgesi'nde Arap yatırımcılar, maliyetleri düşürebilmek için arazi yatırımlarına ilgi gösteriyorlar.

Arap aktivistlerin Türkiye tercihinin sebebi ucuz konut!

Kuveytli Abdulhamid yaz tatilini Avrupa yerine Türkiye'de geçirmek istediğini dile getirerek, bunun sebepleri arasında, Müslüman bir ülke olması dolayısıyla yemek, giyim ve ibadet konusunda sıkıntı çekilmemesi, konut, yiyecek ve giyimin daha hesaplı olmasının yer aldığını söyledi.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Arap sermayesi Türkiye'de yatırım yapacak!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, iş dünyasının referandum sürecinin sona ermesiyle rahat bir nefes aldığını belirtti. Atalay, yabancı yatırımcıların Türkiye’den gayrimenkul alma sürecine gireceğini söyledi.

İsrail'den Doğu Kudüs'te 181 yeni konuta onay!

Arap Araştırma Derneği Haritalar Bölümü Başkanı Halil et-Tufekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs Belediyesinin Gilo Yahudi yerleşim biriminde 181 yeni konutun inşasını onayladığını belirtti.

Körfez sermayesi rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda!

Arap ülkelerinden Türkiye'ye 6 ayda 250 milyar dolarlık akış sağlanacağım kaydeden Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, "Körfez sermayesi son bir yıldır rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda" dedi.

Ordu Arap turistin ilgi odağı oldu!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arap turistlerin Ordu'ya büyük ilgi duyduklarını, Suudi Arabistan Riyad’dan direkt kalkan ilk uçağı 19 Temmuz'da karşılayacaklarını söyledi.

arap turistin türkiyedeki tercihi neresi Haberi

arap turistin türkiyedeki tercihi neresi

Ülkemizin birçok bölgesini gördüğünü anlatan Vali Şehmus Günaydın, tarihi, kültürü, gastronomisi ve 4 mevsim doğanın sunduğu güzellikleriyle Kastamonu’nun, 12 ay turizm fırsatı sunduğunu açıkladı. Vali Günaydın, “Turizmini 12 aya çıkaracak, ülkemizdeki 3 vilayetten birisi, Kastamonu’dur” dedi.


Arap turistler, rotayı Kastamonu’ya çevirecek

Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası tarafından 29- 30 Ağustos 2015 tarihlerinde ‘İksir Hasat Şenliği’ düzenlendi. Dadaylıların, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyelerinin, basın mensupların ve bloggerların katıldığı etkinlikte, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, bir konuşma gerçekleştirdi.


Oksijen deposu Kastamonu’nun %65’nin ormanla kaplı olduğunu ifade eden Vali Şehmus Günaydın, kentin her yaş grubuna birçok aktivite sunduğunu ve özellikle sporcuların oksijeni nedeniyle bölgeye yoğun talep gösterdiğini belirtti.


Önümüzdeki günlerde 100’ün üzerindeki Arap acentasının kente geleceğini anlatan Şehmus Günaydın, şunları söyledi:“Kastamonu, henüz keşfedilmeyen...