09 / 05 / 2024

arap turistlerin yeni gözdesi

arap turistlerin yeni gözdesi

Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin, ilkbahar ve yaz başında Karadeniz Bölgesi'ne kayan rezervasyonlarının, ağustos ayı itibarıyla yeniden Bursa'ya yoğunlaşmaya başladığı bildirildi.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

Turistlerin yeni gözdesi lüks villalar!

Tatil sezonu yaklaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık otelleri tercih etmeyen turistler lüks villalar için rezervasyonlara başladı. Kişiye özel lüks villaların kiraları  günlük fiyatları 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

Turistlerin gözdesi günlük kiralık evler oldu!

Otel fiyatlarını yüksek bulan turistlerin yeni gözdesi günlük kiralık evler oldu. Beyoğlu/Galata bölgesi turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

Yeni havalimanı inşaatı infial yarattı: Machu Picchu'yu yok edecek!

Andlar ülkesi Peru, altın yumurtlayan tavuğu daha çok yumurtlasın diye boğazlama noktasına geldi. Turistlerin Machu Picchu'ya ulaşımını kolaylaştırmak gerekçesiyle inşa edilecek milyarlarca dolarlık yeni havaalanının bizzat İnkaların kültür mirasını yok edeceği belirtiliyor.

Hasanoğlu Türk-Arap İş Zirvesi’nde dört projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) tarafından gerçekleşecek 1. Türk-Arap İş Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, bu yıl hayata geçirilecek dört yeni proje ve Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 projelerinin tanıtımı yapılacak.

Turistlerin yeni gözdesi kiralık villalara talep arttı!

Kültür ve Tusizm Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında yabancı turistlerin konaklama süresi yüzde 46 artış kaydetti. Geçtiğimiz sene 45 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye’de tatillerini kiralık evlerde geçirenlerin sayısı ise önceki yıla oranla yüzde 26,5 arttı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yeni talip!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni taliplisi Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates imiş. Bakalım süreç nasıl bitecek...

arap turistlerin yeni gözdesi Haberi

arap turistlerin yeni gözdesi

Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin, ilkbahar ve yaz başında Karadeniz Bölgesi'ne kayan rezervasyonlarının, ağustos ayı itibarıyla yeniden Bursa'ya yoğunlaşmaya başladığı bildirildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın son yıllarda Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden yoğun şekilde turist ağırladığını söyledi.

Bu yıl mayıs ve haziran aylarında Arap turistler tarafından yapılan rezervasyonlar ve gelen ilk kafilelerde azalma yaşandığını, bunun Karadeniz Bölgesi'ni tercih etmelerinden kaynaklandığını belirten Akkuş, "Haziran ayında gelen misafirlerimizin yüzde 30'una yakını Karadeniz'e kaydı. Bu bizi üzdü tabii, Bursalı seyahat acenteleri olarak, rahatsızlık hissettik" ifadelerini kullandı.  


"Yüzde 30 kaybın yüzde 15'ini geri aldık"


Gelişmeler üzerine yerel...