09 / 05 / 2024

Arap ve İranlı yatırımcılar

Arap ve İranlı yatırımcılar

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat bugünkü yazısında Türkiye'deki konut sektörünü ele aldı. Yazıda lnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Alaattin Çakır'ın sözlerine yer verdi. İşte o yazı..

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim arap saçına döndü! Kira anlaşmazlıklarında dava sayısı yüzde 80'e ulaştı

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. Adeta arap saçına dönen sorunlar işin içinden çıkılamaz bir hale dönüştü. Özellikle büyükşehirlerde kiracı anlaşmazlıklarının yüzde 80'i davaya dönüşüyor...

Konut ve devre mülk ilanları üzerinden ev sahiplerine ulaşan dolandırıcılardan yabancı yatırımcı tuzağı!

Eskişehir merkezli 11 ilde, kendilerini kurumsal firma çalışanı olarak tanıtan 34 kişiyi, 'devre mülklerini Arap ve Katarlı yabancı uyruklu kişilere yüksek fiyatlara satma' vaadiyle dolandıran 12'si tutuklu 48 şüpheli hakkında dava açıldı. 

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!

Dünyanın birçok ülkesinde projeler hayata geçiren Karmod'un prefabrik evleri Orta Doğu ve Arap ülkelerinden de yoğun talep görüyor.

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Alkol ürünlerine tek tek gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Bu kez de şaraba zam geldi!

Yeni yılın ardından alkollü içeceklere, tütün mamulleri ve sigara çeşitlerine adeta zam yağdı. Ardı arkası kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi bu kez de şarap ve şarap bazlı içeceklere zam geldi. Kararı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar duyurdu. İşte güncel fiyatl

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

TİGEM, Arap Tayı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi'ni kiraya verecek!

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Arap Tayı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi'ni 5 yıllığına kiraya verecek.

AVM’lere Asyalı ve Arap yatırımcılar talip!

Her türlü saldırıya rağmen ekonomisini ayakta tutmayı başaran Türkiye’ye yabancı yatırımcının da iştahı kabardı. Arap ve Asyalı yatırımcılar, bitmiş AVM’leri almak için görüşmelere hız verdi.

Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne ziyaretçi akını!

13'üncü düzenlenen Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ni iki günde 7 bin kişi ziyaret etti. 65 firmanın 400'den fazla proje ile katıldığı fuarda 250 milyon dolarlık satış planlanıyor.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

13. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi öncesi basın toplantısı 6 Mart'ta!

Türk gayrimenkul sektörü ile Körfez bölgesinden yatırımcıları ve bireysel alıcıları buluşturacak olan 13'üncü Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenleniyor. 

Arap ve İranlı yatırımcılar Haberi

Arap ve İranlı yatırımcılar

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat bugünkü yazısında Türkiye'deki konut sektörünü ele aldı. 


İşte o yazı..


Alaattin Çakır...

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Sekreteri. Masada o da vardı... Dedi ki:


- 2004'ten önce Almanlar'a ev satıyorduk.

- Sonra... İskandinav ülkelerinden gelenler ev almaya başladılar.

- 2007'den itibaren de Ruslar... Hem de yoğun şekilde.

- Şimdi ise... Yerli müşteri var...

Eh fena değil... Bir de Arap ülkelerinden ve İran'dan gelenler ev alıyorlar.

Alanya'da...

Sahilde...

Site içinde...

2+1 daire... 60 bin ile 110 bin Euro arasında... Bahçeli...

Havuzlu... Otoparklı.


Yavuz...