04 / 05 / 2024

arap yatırımları 2015

arap yatırımları 2015

Arap ülkelerinden 170’in üzerinde yatırımcı Uluslararası Yatırım Zirvesi kapsamında gayrimenkul, teknoloji ve enerji alanındaki yatırım fırsatlarını incelemek üzere Türkiye’ye geldi..

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Kocaeli Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, yapılan yatırımlar ile Kocaeli’nin Arap yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini söyledi.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi artıyor!

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Siyo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yörük Arapların Sapanca'ya yatırımlarının artacağı yönde yorumlarda bulundu

Denizli Büyükşehir yatırımları 2015'e damga vurdu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015'in Denizli'de yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, gelir ve gider hedeflerinin gerçekleştirme oranlarına bakıldığında Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok başarılı olduğunu ifade etti.

2015'te özel inşaat yatırımları yüzde 2,5 arttı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2015'te yüzde 4 büyüdüğünü belirtti. geçen yılın büyüme verilerini değerlendiren Yılmaz, Özelinşaat yatırımlarının yüzde 2,5 arttığına dikkat çekti.

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

OSKİ yatırımları Ordu'ya damgasını vuracak!

OSKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerle ilgili hafta sonunda geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı düzenledi, toplantıda 2016 yatırımlarıyla ilgili bilgi verildi...

arap yatırımları 2015 Haberi

arap yatırımları 2015

Arap ülkelerinden 170’in üzerinde yatırımcı Uluslararası Yatırım Zirvesi kapsamında gayrimenkul, teknoloji ve enerji alanındaki yatırım fırsatlarını incelemek üzere Türkiye’ye geldi. Bu kapsamda Suudi Albassam Group, Sumou Holding, Alsenidi ve Almisfer Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapacağını açıkladı.


Reuters’a açıklamada bulunan yatırımcılardan Albassam Group, Sumou Holding ile Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yönelik 2 milyar liralık fon kuracağını belirtti. Alsenidi ve Almisfer de yine gayrimenkul alanında 100’er milyon dolar başlangıç tutarlı yatırım planladıklarını söyledi. Albassam CEO’su Ziad Albassam, “Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi arabistan’da yeni bir fon kuruyoruz. Kiptaş, TOKİ ve emlak konut gibi kamu şirketleriyle çalışmayı planlıyoruz” dedi.


Sanayi bölgesi projesi

Çin’de de yatırımları bulunan Suudi inşaat şirketi Alsenidi’nin CEO’su Humoud Alsenidi ise, ekonomik büyümenin güçlü şekilde süreceğini öngördükleri Türkiye’yi hedef...