23 / 05 / 2024

Araplar Bursada emlak sektörü

Araplar Bursada emlak sektörü

Sanayi kenti Bursa’ya 2014 yılında gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa’da emlakçılığa da başladılar.

Suudi Arabistan'ın ambargosu emlak satışlarını vurdu!

Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'deki vatandaşlara ev almamaları yönündeki baskı ülkedeki emlak piyasasını olumsuz etkiledi. İddialara göre Araplar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son verdi.

Türk emlak piyasası tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor!

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...

Arap emlakçılar geliyor!

Yatırımlarını İstanbul sınırının ötesine taşıyan Araplar yatırımcıların Türk gayrimenkulüne gösterdiği yoğun ilgi müteahhitlik ve emlakçılıkta da kendini göstermeye başladı. 

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Araplar emlak yatırımı için İstanbul'a geliyor!

Zengin Araplar'ın dünya gayrimenkul piyasasındaki ilk tercihi olan Londra, Brexit sonrası gözden düşmeye başladı. Araplar'ın gözünde Londra'nın en büyük alternatifi İstanbul.

Araplar rotasını Sapanca Kırkpınar'a çevirdi!

Emlak İstasyonu Hülya Emlak Broker’ı Hülya Altın, "Araplar Sapanca'da 'Küçük Arabistan' kurdu.Sapanca Kırkpınar ilçesi ile Maşukiye, zengin Arapların akınına uğruyor. " dedi.

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.

Ala Property, Emlak Fuarı'ndan Araplar'a gayrimenkul satacak!

Ala Property, 04-08 Kasım tarihlerinde CNR EXPO’da düzenlenen Emlak Fuarı’na katılıyor. Ala Property, fuar boyunca yabancıya hem konut hem de arsa satışında rekor yakalamayı hedefliyor

Araplar yatırım için EXPO Emlak Fuarı'na geliyor!

Araplar yatırım için geliyor Orta Doğu ülkelerinden büyük gruplar ve gayrimenkul fonları, Türkiye ye yatırım için CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek Emlak Fuarı'na geliyor.

Araplar Emlak Fuarı'na geliyor!

Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer alacağı 'CNR Emlak 2015-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı, 3.kez CNR BXPO Yeşilköy' de...

Araplar Bursa'da emlak sektörünü canlandırdı!

Sanayi kenti Bursa'ya yoğun Arap ilgisi turizm ve emlak sektörünü canlandırdı. Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklar üzerine kente gelen turist Araplar, emlak sahibi olarak kentten ayrılıyor.

Araplar Bursa'da turizm ve emlak sektörünü canlandırdı!

2014 yılında kente gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa'da emlakçılığa da başladılar.

Araplar, Bursa’da emlak ve turizm sektörüne yoğunlaştı!

Sanayi kenti Bursa’ya 2014 yılında gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa’da emlakçılığa da başladılar.

Araplar Bursada emlak sektörü Haberi

Araplar Bursada emlak sektörü

Arap turistler, Ortadoğu’daki karışıklık nedeniyle tatil için tercih ettikleri Bursa’dan, tatil dönüşü gayrimenkul alıp gidiyor. Kentte konut ve arazi gibi gayrimenkuller yabancılar arasında en çok Araplar, özellikle de Kuveytliler tarafından satın alınıyor. Son dönemde emlakçılığa da soyunan Arapların adı alışveriş merkezi ve konut projeleri ile anılıyor. Turizmciler 2014’de Bursa’ya gelen Arap turist sayısında önceki yıla göre yüzde 25; gayrimenkul satışlarında ise 3 kat artış gözlemliyor. Yıl sonunda ise 750 bin civarı Arap olmak üzere 2 milyon yabancı turist ve yine yabancıya bin 500-2 bin civarında da gayrimenkul satışı hedefleniyor. 


TÜRSAB Güney Marmara Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; 2013 yılında Bursa’yı 400 bini Arap olmak üzere 500 bin yabancı, toplamda 1 milyon 200 bin turist ziyaret ederken, Araplara 375 konut satışı...