18 / 05 / 2024

araplar sapanca ormanlarında yatırım mı yapıyor

araplar sapanca ormanlarında yatırım mı yapıyor

Göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, peş peşe 5 yıldızlı oteller inşa edilen, hafta sonları özellikle İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.

Beykoz’da pek çok alanın sit derecesi düşürüldü! Kuzey Ormanları'nda rant tehlikesi! 

Beykoz’da ormanlık alanların da yer aldığı pek çok alanın sit derecesi düşürüldü. Uzmanlar bunun bir tehdit olduğunu ve sit derecesi düşürülen bu alanların ranta açıldığını savundu. İşte ayrıntılar...

Remley Sapanca ön talep topluyor! Yeni proje!

Remley Sapanca, Remley Grup tarafından İpekyolu ve Kırkpınar Bağdat Caddesi'nin birleşiminde Sapanca Gölü'nün hemen yanında yükseliyor. Remley Sapanca projesinde ön talep başladı. Peki Remley Sapanca'da villa fiyatları ne kadar? Remley Sapanca ile ilgili detaylar... 

Kempinski, Nef ile masaya oturdu! Bodrum ve Sapanca projeleri için 365 milyon avroluk imza atıldı!

Kempinski Grubu, Türkiye pazarında da büyümeyi hedefliyor. Kempinski Grubu, hizmet vereceği Sapanca ve Gölköy’de iki yeni lüks konut ve konaklama projesi için Nef ile sözleşme imzaladı.

Facebook'ta Amazon Ormanları'ndaki arazilerin satışı yasaklandı!

Facebook'un e-ticaret platformu Marketplace üzerinden Amazon Yağmur Ormanları'nda arazi satışının yasaklandığı açıklandı. 

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olacak yayla çöplüğe dönüştü!

Samsun'da Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanlarında 2017 yılında 45 milyon liraya ihale edilen Milli Takımlar Kamp Tesisleri'nde şu zamana kadar hiç bir çalışma yapılmadı. Yaylaya inşa edilen tesis alanı beton çöplüğüne dönüştü. 

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Sapanca Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik isyanı!

Sakarya Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik projesine karşı mücadelesi aylardır devam ediyor. Bölge sakinleri 2020 yılına teleferik alt istasyonunun karşısında kurdukları çadırda girdi. 

NG Grubu, Sapanca'daki ikinci yatırımını hızlandırdı!

NG Grubu, Sapanca ve Ayfon'daki yatırımlarının yanında Antalya’da Phaselis Otel’i ve son olarak da geçen ay Bodrum’da bir oteli satın aldı. NG Hotels, Sapanca’daki oteline ilave yeni otelini de 2020 yılının ilkbaharında devreye alacak...

NG Sapanca Club 2020'de açılacak!

NG Sapanca’nın kapılarını açan grup, otelin hemen yanında yer alan arazide inşaasına devam edilen NG Sapanca Club 2020'de açılacak.

İstanbul ormanlarında 315 kaçak yapı yıkılacak!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'da devlet ormanlarında 315 kaçak yapının tespit edildiği bildirildi. Valilik, 14 ilçe belediyesine yazı gönderdi...

Sapanca’da ‘Küçük Arabistan’ kuruldu!

Sakarya’nın Sapanca ilçesi, özellikle Suudi Arabistan ve Katar'dan gelenlerin ilgisi ile konut fiyatlarında büyük artış yaşanmasına neden oldu. Değeri 1 milyon dolara kadar yükselen villalar Arapların meskeni oldu.

araplar sapanca ormanlarında yatırım mı yapıyor Haberi

araplar sapanca ormanlarında yatırım mı yapıyor

GÖLÜ ve yemyeşil örtüsüyle göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, peş peşe 5 yıldızlı oteller inşa edilen, hafta sonları özellikle İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor. Büyükşehir Yasası'ndan sonra ilçeye bağlı göl manzaralı orman içi köylerde ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, fiyatları 650- 700 bin dolara kadar çıkan lüks villaların inşa edildiği 'Villaköy'lere dönüşüyor.


Uzaktan bakıldığında yemyeşil orman içinde dikkat çeken villa inşaatları için 'Orman talanı' iddiaları gündeme gelmesine rağmen, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer villaların inşa edildiği alanların daha önceden imara açık, eskiden köy statüsündeki orman içi mahalleler olduğunu söyledi. 


Son yıllarda turizmde atağa geçen Sapanca'da, yaz- kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katarlı...