05 / 05 / 2024

arapların aldığı konut

arapların aldığı konut

AVM’lerde görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013’te toplam 735 bin metrekare mülk alırken, 2014’te rakam 2 milyon metrekareye fırladı.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Emlak Konut GYO Balıkesir projesinin ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Balıkesir Altıeylül projesinin ruhsatını aldığını belirtti. 

Robbie Williams ve Ayda Field çifti 49,5 milyon dolara malikane satın aldı!

İngiliz şarkıcı Robbie Williams ve eşi Ayda Field milyonlarca dolarlık malikanelerini satarak yerine 49,5 milyon dolara konut satın aldı. İşte ayrıntılar...

Kadınlar konut alımında 8 yılın rekorunu kırdı!

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2021'de 506 bin 495 oldu.

Yabancılar Ekim 2021'de 5 bin 893 konut satın aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Ekim 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 5 bin 893 konut satın aldı.  Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

İdealist GYO, İdealist Cadde'den 16.9 milyon TL'ye 9 ticari ünite satın aldı!

İdealist GYO, Emlak Konut GYO tarafından satışa sunulan İdealist Cadde projesindeki 9 adet ticari üniteyi 16 milyon 965 bin TL'ye satın aldı. 

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Tom Brady ve Gisele Bundchen, Miami'de malikane satın aldı!

Amerikan futbolunun efsaneleri Tom Brady ve Gisele Bundchen, Ivanka Trump ve Jared Kushner çiftinin de konut aldığı Miami'de bir konak satın aldı. Çift, Kushner ailesiyle komşu olduğu için çok mutlu. 

Emlak Konut GYO, TOKİ'nin Kartal'daki 14 arsasını satın aldı!

Emlak Konut GYO, TOKİ mülkiyetinde bulunan İstanbul İli Kartal İlçesi Esentepe, Çavuşoğlu ve Soğanlık mahallelerindeki 14 adet taşınmazı, 457 milyon 75 bin TL'ye satın aldı. 

Körfez GYO, Emlak Konut GYO'nun Tuzla'daki arsasını satın aldı!

Körfez GYO, Emlak Konut GYO'nun İstanbul Tuzla İçmeler'de yer alan ticaret, turizm ve konut alanı fonksiyonlu arsasını 51 milyon 466 bin 400 TL bedelle satın aldı...

Yabancılar ilk 6 ayda 3.1 metrekare arazi satın aldı!

Yabancılar, Türkiye'de 2020'nin 6 ayında 3 milyon 141 bin 911 metrekare arazi satın aldılar. En çok arazi satın alanlar Almanlar olurken, konut alımında başı İran çekti.

arapların aldığı konut Haberi

arapların aldığı konut

Mütekabiliyet yasasının 2012’de değişmesinin ardından, yabancıların Türkiye’den gayrimenkul edinimi hızla artıyor. Yasadan önce İngiliz, Alman ve Rusya’dan satın alımlar ağırlık kazanırken, son yıllarda Körfez Bölgesi’nden gelen talep hızla arttı. Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar 2013 yılında 735 bin metrekarelik alım yaparken, 2014 yılında bu rakam 2 milyon metrekareye yaklaştı. Suudi Arabistan yıl boyunca 910 bin metrekarelik taşınmaz alarak ilk sıraya yerleşti.

Körfez’in ağırlığı artıyor

GYODER’in 14.Gayrimenkul Zirvesi’nde Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’nın paylaştığı verilere göre, yabancıların gayrimenkul alımında son bir yılda önemli değişiklikler meydana geldi. 2014 yılında, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancıların sıralaması büyük ölçüde değişti. 2013’te Almanya, Suudi Arabistan, İngiltere, Rusya ve Hollanda’dan oluşan sıralamada, 2014’te Körfez ülkeleri ağırlık kazandı. Buna göre ilk sıraya Suudi Arabistan otururken, sıralama İngiltere,...