18 / 05 / 2024

aras afet tespiti

aras afet tespiti

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, arşiv verileri ve bilimsel modellemeleri kullanarak geliştirilen Afet Risk Azaltma Sistemi ile afetlerin olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim sık sık gündeme gelirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelinin tespiti davası için önemli olan 3 şartı açıkladı.

Kira bedelinin tespiti davasında tarihe dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar zirve yapmışken pek çok kişi de kira bedelinin tespiti ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında dikkat edilecekler...

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi! 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilmesi planlanan toplu konut ihalelerinde ‘belirsizlik’ iptalleri gündeme geldi. İptal sebepleri arasında ‘yüksek maliyetler’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ yer alıyor. 

AFAD peş peşe açıkladı! Son dakika! 5 ve 6 arası büyüklükte 47 deprem oldu! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu güne kadar 22 bin 500'e yakın sarsıntı meydana geldiğine dikkat çekti. Sezer, yalnızca 5 ve 6 arası büyüklükteki artçı depremlerin sayısının 47 olduğunu da açıkladı. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Türkiye ile Arnavutluk arasında 500 konut inşası protokolü imzalandı!

Türkiye ile Arnavutluk arasında geçen sene 26 Kasım tarihinde yaşanan depremin ardından "Afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair protokol" imzalandı.

Hasar tespiti tecrübe ve donanım isteyen bir iş!

Hasar tespiti hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Teksin, "Hasar tespiti çok kolay bir iş değil, tecrübe ve donanım isteyen bir iştir. 3 bin 500 kadar teknik personelimiz var, bunların hepsi eğitimli ve donanımlıdır" diye konuştu.

Türkiye ve Japonya arasında afet zararlarının azaltılması işbirliği!

Türkiye ve Japonya arasında, afetle ilgili çeşitli konularda her iki ülkenin ilgili kurumları tarafından ortaklaşa çalışmaların yapılmasına olanak sağlayacak "Afet Zararlarının Azaltılması İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

Afet sonrası hasarlı bölgeler havadan görüntülenecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan protokol kapsamında, depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak.

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü imzalandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile DASK arasında "Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

aras afet tespiti Haberi

aras afet tespiti

Amerika, Japonya, Çin ve Rusya dahil olmak üzere dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde afetlerin etkisi ve sayısı giderek yükseliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bu nedenle her zaman afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti. Güllüoğlu, afetlerin sadece Türkiye'nin değil dünyanın bir gerçeği olduğu belirtti. 

Afetlere hazırlık anlamında çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Güllüoğlu şunları söyledi: "Afetleri önceden tahmin etmek, afetlere yönelik hazırlıkları önceden yapmak artık daha fazla önem arz ediyor. Bu kapsamda hem arşiv verilerini hem de farklı bilimsel modellemeleri kullanarak Afet Risk Azaltma Sistemi'ni (ARAS) geliştirdik. Sistemle başta kamu yatırımları olmak üzere bundan sonra yatırımların daha akılcı yapılması daha kanıta dayalı yapılması ve afetlerin olası etkilerini en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Bir taraftan da geçmişte yapılan binaları ve yatırımları...