17 / 05 / 2024

aras sistemi

aras sistemi

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, arşiv verileri ve bilimsel modellemeleri kullanarak geliştirilen Afet Risk Azaltma Sistemi ile afetlerin olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. 

MülkPay Sistemi ile gayrimenkule erişim kolaylaşacak!

İnşaat sektörünün İzmir’deki güçlü temsilcileri arasında yer alan Sirius Yapı, Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi MülkPay ile kira garantili, tapulu ve uygun fiyatlı konut yatırımı imkanı sunuyor.

Sirius Yapı'dan konut sahibi olmak isteyenlere MülkPay Sistemi!

İzmirli inşaat firmaları arasında yer alan Sirius Yapı, ülkemizde ilk kez hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi olan MülkPay'i tanıttı. İşte detaylar...

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Son günlerin gündem maddeleri arasında yer alan konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Eyüpsultan’da “Web-Tapu Sistemi” devreye girdi!

Eyüpsultan Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında “Web-Tapu Sistemi” için imzalar atıldı. Böylece tapu müdürlükleri ve belediye başkanlığı birimlerindeki işlem yoğunluğu azaltılmış olacak.

Faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşme imzalandı!

Halk arasında işleyişi sebebiyle "altın günü"ne benzetilen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşmeye imza atıldı.

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi, Taksim ile Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olacak. Havalimanına erken gelen yolcular, bagajlarını istedikleri anda teslim alma şansına sahip olacaklar. 

Antalya'da Meydan-Aksu raylı sistemi projesinin temeli atıldı!

Antalya'da ANFAŞ, Kadriye ve Serik katlı kavşakları trafiğe açılırken, Meydan-Aksu raylı sistemi ile Kundu ve Belek arasını 4 dakikaya düşürecek turizm yolunun temeli de atıldı

Merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası!

Merkezi sistem ile ısınan yapılarda en çok merak edilen hususlar arasında merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası oluyor. İşte, merkezi ısıtma sistemi kullanmama cezası!

Isı pay ölçer sistemi zorunlu mu 2015!

Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. Bu sayede her daire kullanmış olduğu enerjinin parasını ödüyor. Peki, ısı pay ölçer sistemi zorunlu mu 2015!

Mitsubishi Electric’in Back-Up Sistemi asansör kazalarını önleyecek!

Mitsubishi Electric’in kat arasında kalma riski tarih oluyor. Elektrik kesintisi, deprem gibi durumlarda Back-Up Sistemi’nin devreye girmesi ile asansörler en yakın katta duruyor ve yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor.

Yuva Kapalı Sulama Sistemi 2014 sonunda tamamlanacak!

Seçimden sonra ilgili kişilere talimat verdiğini belirten Başkan Türel, “Yapılan çalışmalar neticesinde Yuva’nın kapalı sulama sistemi ihalesini 15-30 Ağustos arası yapıp tamamlıyoruz. İhaleyi yaptıktan 4 ay sonra bu iş biter" dedi

BİSİM Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi!

İzmir kıyılarına renk katan BİSİM keyfine artık Karşıyakalılar da ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan bisiklet kiralama sistemi, Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi.

aras sistemi Haberi

aras sistemi

Amerika, Japonya, Çin ve Rusya dahil olmak üzere dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde afetlerin etkisi ve sayısı giderek yükseliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bu nedenle her zaman afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti. Güllüoğlu, afetlerin sadece Türkiye'nin değil dünyanın bir gerçeği olduğu belirtti. 

Afetlere hazırlık anlamında çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Güllüoğlu şunları söyledi: "Afetleri önceden tahmin etmek, afetlere yönelik hazırlıkları önceden yapmak artık daha fazla önem arz ediyor. Bu kapsamda hem arşiv verilerini hem de farklı bilimsel modellemeleri kullanarak Afet Risk Azaltma Sistemi'ni (ARAS) geliştirdik. Sistemle başta kamu yatırımları olmak üzere bundan sonra yatırımların daha akılcı yapılması daha kanıta dayalı yapılması ve afetlerin olası etkilerini en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Bir taraftan da geçmişte yapılan binaları ve yatırımları...