23 / 07 / 2024

arazi için vergi mükellefiyeti ne zaman biter

arazi için vergi mükellefiyeti ne zaman biter

Arazi vergisi mükellefiyeti vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu tarihi takip eden bütçe yılından itibaren başlar. Peki, arazi vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi topluyor! Dünyanın sonu geldiğinde o ülkeye sığınacaklar!

Bilim insanları dünyanın sonu geldiğinde insanların güvenle sığınabilecekleri açıklarken, zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi toplamaya başladı bile. İşte o yerler...

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Kanal İstanbul'a komşu arazinin planları iptal edilmişti: TOKİ’nin inşaatı için yeni plan geldi!

Yenişehir’in komşusu Başakşehir’deki dev arazinin imar planları da iptal edilmişti. Çevre Bakanlığı 1.4 milyon metrekarelik arazi için TOKİ’nin devam eden inşaatlarının aksamaması amacıyla yeni plan hazırladı. İşte ayrıntılar...

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

İzmir Urla'daki dev arazi için teklifler havada uçuştu! Hazineye ait arazi için 2,6 milyarlık teklif!

İzmir’in yıldızı parlayan turistik ilçeleri arasında yer alan Urla’da denize sıfır Maliye Hazine’e ait parsellerin pazarlık görüşmeleri tamamlandı. Toplamda 23 teklif verilen arazi için en yüksek teklif Gamador İnşaat'tan geldi.

Milli Emlak'tan 5 bin, 7 bin ve 20 bin TL'ye arazi fırsatı! KDV'den muaf araziler için son gün 30 Mayıs 2024!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 5 bin TL, 7 bin TL ve 20 bin TL bedelle arazi satacak. KDV'den muaf araziler için son tarih 30 Mayıs 2024 olarak açıklandı.

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Arsa ve arazi almayı düşünenler için uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenler nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi almak isteyenler için çok önemli tüyolar verdi. İşte o paylaşım...

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

arazi için vergi mükellefiyeti ne zaman biter Haberi

arazi için vergi mükellefiyeti ne zaman biter

Arazi vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Arazi vergisi mükellefiyeti Emlak Vergisi Kanununun 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu tarihi, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlar. Peki, arazi vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?


Vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan araziden dolayı mükellefiyet, bu olayın vukubulduğu tarihi takibeden taksitten itibaren sona erer.


Kanunların verdiği yetkiye dayanılarak tasarrufu yasak edilen arazinin vergisi, mükelleflerce keyfiyetin vergi dairesine bildirilmesi veya vergi dairesince re'sen tespit edilmesi üzerine yasaklama tarihini izliyen taksitlerden itibaren bu hallerin...