19 / 05 / 2024

arazi ifraz işlemleri

arazi ifraz işlemleri

İfraz tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine deniyor. Peki, köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik!

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5403 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Batman Yeni Şehir Hastanesi'nin arsa işlemleri tamam!

Batman Güney Raman çevre yolunda inşa edilmesi planlanan Yeni Şehir Hastanesi için asa işlemleri tamamlandı. 80 dönümlük arazi üzerinde yapılacak arsanın temeli yakın bir tarihte atılacak.

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Çorum Sungurlu Şehir Stadyumu'nun tapu işlemleri tamamlandı!

Çorum’un Sungurlu ilçesine yapılması planlanan Şehir Stadyumunun tapu işlemleri sona erdi. Geçen hafta, Şehir Stadyumu ile Mahmut Atalay Kapalı Spor Salonu’nun ifraz işlemi gerçekleşmişti.

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

TOKİ Denizli konut projesinde arazi devir işlemleri son aşamada!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığı bildirildi.

Denizli TOKİ'de arazi devir işlemleri tamamlandı!

İlk olarak Bakan Nihat Zeybekci’nin duyurduğu TOKİ’nin Denizli’deki 25 bin konutluk dev projesinin arazi devir işlemlerinde sona gelindi.

Denizli TOKİ Konutları'nın arazi devir işlemlerinde sona gelindi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığını, arazi devir işlemlerinde sona gelindiğini bildirdi.

Tevhit işlemleri nelerdir?

Tapu üzerinde yapılan ifraz değişikliği ile bir tapu birden fazla parçalara ayrılabilirken, tevhit işlemi ile de iki farklı tapu birleştirilebiliyor. Peki, tevhit nasıl olur? Tapuda tevhit işlemleri nelerdir?

arazi ifraz işlemleri Haberi

arazi ifraz işlemleri

Köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

İfraz işleminin yapılması ile arsa birden fazla poarsele bölünebiliyor. Ancak söz konusu işlemin nasıl yapılması gerektiği, işlemin yapılacağı taşınmazın yer aldığı bölgeye ve imar planına göre değişkenlik gösteriyor.


Köy yerleşim alanlarında ifraz işleminin nasıl yapılması gerektiği  Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor.  Yönetmelik gereğince, ifraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması gerekiyor. Peki, köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?


İfraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması şart olup; Parselden terk suretiyle yol oluşturulamıyor.


Çıkmaz sokaklarda cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında yapılacak ifraz...