05 / 05 / 2024

Arazi istimlak bedeli

Arazi istimlak bedeli

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Arsa istimlak bedeli nasıl alınır sorusuna cevap verdi..

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

Trakya Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Trakya Arazi Geliştirme Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 253 bin 844,17 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Zuher Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Zuher Arazi Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 493 bin 289,76 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Nurer Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Nurer Arazi Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 6 milyon 146 bin 177,52 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Liva Arsa Arazi Gayrimenkul Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Liva Arsa Arazi Gayrimenkul Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Çetinkaya ve Yusuf Çetinkaya ortaklığında kuruldu.

Marmara Arazi Geliştirme Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Marmara Arazi Geliştirme Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Ceylan tarafından kuruldu.

Başarı Arazi Gayrimenkul İnşaat İmalat İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Başarı Arazi Gayrimenkul İnşaat İmalat İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Natalıe Ann Mılls tarafından kuruldu.

May Arazi Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

May Arazi Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güleryüz tarafından kuruldu.

Cemesar İnşaat Taahhüt Arazi Geliştirme Dış Ticaret Anonim Şirketi Maslak Şubesi açıldı!

Cemesar İnşaat Taahhüt Arazi Geliştirme Dış Ticaret Anonim Şirketi Maslak Şubesi  12 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ceyda Sarı tarafından  açıldı. 

Ewan Ikar Arazi Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ewan Ikar Arazi Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Bahçelievler’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Abdulmuttalip Sağlam tarafından kuruldu.

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

Arazi istimlak bedeli Haberi

Arazi istimlak bedeli

Babadan kalan tarlanın istimlaki nedeni ile almamız gereken parayı alamadık. Buna neden mirasçılardan birinin nüfus kütüğünün yanmış olması. Nüfusta kütük yanınca kayıtları yanlış olarak yenilenmiş. Hak kaybına uğramamak için diğer mirasçılar bunu düzelttirmiyor. Bunu nasıl hallederiz? • B.B. 


Nüfus kayıtlarındaki yanlışlıklar mahkeme karan ile düzeltilebilir. Vatandaşın nüfus bilgisi, yangından sonra yanlış kaydedildi ise bunu düzeltmek için mahkemeye başvurması gerekir. Bunun için de yanlış yazılan kaydın doğrusunu bilen tanık gerekebilir. Mahkemeye bu konuda tanık göstermesi gerekecektir. Bir yangın geçirmiş nüfus kaydı için böyle bir dava çok uzun bir uğraşı gerektirmez. Bu nüfus kayıtlarındaki değişiklikler yani hataların düzeltilmesi için uygulanması gereken işlem ve yoldur. 


Ancak bu konuda anlattığınız husus biraz akıl karıştırıcı. Diğer mirasçıları bu işlem ne derece ilgilendiriyor ve bundan nasıl olumsuz...