16 / 05 / 2024

arazide hisse hesaplama

arazide hisse hesaplama

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 15 Mayıs 2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, arazi hisse satışı yapılabilir mi? Arazide hisse satışı nasıl yapılabilir?

Arsa hisse payı nedir? Arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı hesaplama konusu arasa sahipleri ve müteahhitleri ilgilendiren konular arasındadır. Peki arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

İnşaat metrekare birim maliyeti hesaplama formülü!

Emlak vergisine esas olmak üzere 2015 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, bugün resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, inşaat metrekare birim maliyeti hesaplama formülü...

Mesken inşaat maliyet hesaplama!

İnşaat maliyet bedelleri, her sene yeniden belirleniyor. 27 Ağustos 2014 tarihinde açıklanan 2015 yılına ait cetvele göre inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır? İşte mesken inşaat maliyet hesaplama formülü..

Tapuda hisse bölünmesi nasıl olur?

03 Ekim 1997 tarihinde yayınlanan 1997/12 sayılı Genelge ve bu genelgenin yasal dayanağı olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesi gereğince tapuda hisse bölünmesi nasıl olur?

Kira hesaplama 2014!

Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapamıyor. Peki zamlı kira bedeli nasıl hesaplanır? İşte kira hesaplama 2014 örneği...

İştirak halinde mülkiyette hisse satışı mümkün mü?

İştirak halinde mülkiyette ortakların belirlenmiş payları olmayıp her birinin hakkı, ortaklığa giren malların tamamına yaygın oluyor. Peki, bu tür iştirak halinde mülkiyette hisse satışı mümkün mü?

Elbirliği mülkiyeti hisse devri!

Medeni Kanun gereğince miras açıldığında mirasçıların miras malları üzerindeki ortaklıkları elbirliği mülkiyeti olarak ortaya çıkıyor. Peki mirasçı elbirliği mülkiyetini satabilir mi? Elbirliği mülkiyeti hisse devri mümkün mü?

Müşterek arazide yer tespiti!

Müşterek mülkiyette kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. Peki, müşterek tapulu arazi üzerinde yer tespiti yapılabilir mi? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır?

Tapuda alım satım harcı hesaplama!

Tapuda alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için alıcının ve satıcının yanında bazı belgeleri bulundurmaları gerekiyor ve tapu alım satım harcını ödemesi gerekiyor. Peki, tapuda alım satım harcı hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman hesaplama yöntemleri nelerdir?

Taşınmazda yer alan bir malın yıpranması ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerden dolayı eskimesi amortisman olarak ifade ediliyor. Amortisman hesaplaması, amortisman oranları üzerinden yapılıyor. Peki, amortisman hesaplama yöntemleri nelerdir?

Kooperatif hisse devri sözleşmesi!

Kooperatif üyesi, üyeliği devralmak isteyen kimse ile sözleşme imzalayarak kooperatif hissesinin devrini gerçekleştirebiliyor. Peki kooperatif hisse devri sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte kooperatif üyelik devri sözleşmesi..

Kooperatif hisse devri nasıl olur?

Kooperatif ortaklığını devredilebilinyor. Hisse devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hisse devri nasıl olur?

2014 değer artış kazancı hesaplama!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre zarfı içerisinde ödenmesi halinde değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte 2014 değer artış kazancı hesaplama formülü...

arazide hisse hesaplama Haberi

arazide hisse hesaplama

Arazi hisse satışı!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 15 Mayıs 2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren kanun neleri değiştirdi? Arazi hisse satışı yapılabilir mi? Arazide hisse satışı nasıl yapılabilir?


Arazi hisse satışı ile ilgili esaslar İstanbul Tarım'ın resmi internet sayfasında şu şekilde yer alıyor:


5403 sayılı Kanun’un 8 inci maddesinde, en küçük alana sahip ve daha fazla küçülmemesi gereken bölünemez parsel büyüklükleri mutlak Tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili Tarım arazilerinde 0.5 hektar ve örtü altı tarım yapılan arazilerde 0.3 hektar olarak yeniden belirlenmiştir.


Bu çerçevede;

Yukarıda belirtilen bölünemez büyüklüklerin altında olan tarım arazilerinde oluşmuş hisseler bireysel olarak üçüncü şahıslara satılamaz devredilemez veya rehin edilemez. Ancak, bölünemez...