28 / 07 / 2024

arazinin şuyulandırılması

arazinin şuyulandırılması

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bir okuyucusunun sorduğu "şuyulandırılmış arsa için ortaklığın giderilmesi açılabilir mi?" sorusuna Posta Gazetesi'nin bugünkü sayısındaki yazısında yanıtladı. Heper'in cevabı haberimizde yer alıyor...

Kayıtlı İstihdamın Artırılması Projesi kapsamında 316 milyon avroluk destek!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası'ndan Türkiye'de kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik olarak 25 yıl vadeli 316 milyon avroluk kredi sağladı.

İş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması için teklif verildi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması amaçlanıyor. 

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor

Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Teklifi!

Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince yap-işlet-devret modeli kapsamında yatırım ve hizmet alımı işleri için ilgili sözleşmeye taraf şirkete yapılacak ödemelerin ertelenmesi amaçlanıyor.

Apartman görevlileri koronavirüs sebebiyle çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını istiyor!

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunanların alışveriş ihtiyaçlarının giderilmesi için iş yükü artan apartman görevlileri, çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını talep ediyor.

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılması!

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31061 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışı için tedbir kararının kaldırılması isteniyor!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını söyleyen İtalya kraliyet ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması amacıyla kilise yetkilileri tarafından alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması isteniyor.

Buca Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmalar başladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için görüşmelere başladı.

Alaçatı ve Zeytineli'deki arazilerin kamulaştırılması meclis gündeminde!

İzmir'in Alaçatı ve Zeytineli mahallelerindeki arazilerin bir bölümünün kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Dervişoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kervansaray'dan Galeri Kristal borçlarının yapılandırılması hakkında açıklama!

Kervansaray Yatırım Holding, Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı borçların yapılandırılması ve tasfiyesi hakkında açıklama yaptı...

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

arazinin şuyulandırılması Haberi

arazinin şuyulandırılması

Şuyulandırma zor iş 5 bin metrekare arsaya sahiptik. İmar kanunu uygulandı parsel ikiye ayrıldı. İki ayrı parsel oluşturulurken birileri ile şuyulandırıldı. Yani durduk yerde mağdur edildik. Şimdi ortaklığın giderilmesi davası açabilir miyiz? • T.E. 


Okuyucumun mektubunda kavramlar biraz karışık. Sebebi şu: Gayrimenkulu için uygulanan işlemler karışık. 

Teknik özellikler taşıyor. Bu karışıklık içinde vatandaşm da aklının karışması çok doğal. Üstelik bu tür çalışma yapılırken vatandaşm hakkında da kayıplar olduğu bir gerçek. Örneği sorunun içinde. Bir kimse tek başına gayrimenkule sahipken, ortak olsa bile ortak olacağı kişiyi kendisi seçecekken, şuyulandırma yolu ile hiç tanımadığı, bilmediği biri ile ortak oluveriyor. Önce şunu açıklayayım. 


Şuyulandırma nedir? 

Şuyulandırmanın Türkçesi ama kullanılmayan tabiri ortaklaştırmadır. Yani tek başına bir gayrimenkule malikseniz birini getirip size ortak etmektir. Ne zaman yapılır? Örneğin,...