27 / 04 / 2024

arif bayraktar yazıları

arif bayraktar yazıları

Zaman gazetesi yazarı Arif Bayraktar 'ın haberine göre Demir ve mobilyadaki fiyat artışı konut fiyatlarını da etkiledi, İnşaat sektörü 2014 yılını küçülmeden bitirmenin hesabını yapıyor...

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Bakan Bayraktar'dan açıkladı! Yaz saati uygulaması sürecek mi? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının sene boyunca devam etmesinin daha faydalı olacağını kaydederek, kış saatine geçilmeyeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Bayraktar SİHA'ları gururlandırdı! 27. ülke satın aldı

Arnavutluk, Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ortaklığının bir ürünü olarak Bayraktar TB2 SİHA filosunun satın alınmasına yönelik sözleşmeye imza atıldı. İşte tüm detaylar...

Tarımda tehlike çanları! Çiftçi 60 ilde kışlık ekim yapamadı

Yurt genelinde 60 ilde hububat ve diğer kışlık ekimlerin yapılamadığını belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı şemsi Bayraktar, yağışların 2019 yılından buyana azaldığını ve ekim için gerekli iklim koşullarının oluşmaması nedeniyle kışlık ekimlerin yapılamadığını söyledi.

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükret Yazıcılar tarafından kuruldu.

Bayraktar İHA’lar için yeni yatırım!

Türkiye savunma sanayiinin göz bebeği olan ve dünya devletlerinin yoğun ilgi gösterdiği Bayraktar İHA’lar yeni yatırım yolda. Önümüzdeki yıl daha fazla Bayraktar üretmek istediklerini belirten  BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, üretim bandının da önümüzdeki 3 yıl boyunca dolu olduğunu açıkladı.

Asil İthalat İhracat Ve Mimarlık Limited Şirketi Kuruldu!

Asil İthalat İhracat Ve Mimarlık Limited Şirketi Bakırköy’de Arif Kemal Atcılar tarafından kuruldu.

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

arif bayraktar yazıları Haberi

arif bayraktar yazıları


İnşaat sektörü 2014 yılını küçülmeden bitirmenin hesabını yapıyor. Sektör oyuncularından Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, sektörde likidite bolluğunun da azalmasının etkisiyle artan döviz kurunun demirin fiyatında yüzde 10, mobilyada yüzde 35 fiyat yükselmesine sebep olduğunu söyleyerek, "Bu, konut fiyatlarına yüzde 10 yansıdı. Ayrıca sektör oyuncularının maliyet kalemlerinde yüzde 1 olarak yazılan arazi gibi giderler artık yeni uygulama gereği yüzde 18'den yansıyacak. Bunlar sektörü etkiler." dedi. 


Bakyapı'nın lüks konut yerine orta halli binalar inşa ettiği için olası dalgalanmadan etkilenmeyecegini belirten Bakgör, "Buna en güzel örnek Bursa'daki Bakyapı Prestij Modern. Çünkü bir ayda 500 konut sattık. Bunda yüzde 1 KDV avantajından da faydalandık. 


Bursa Prestij Modern'de anlaşmalı bankalardan da kredi kolaylığı sunuluyor." şeklinde konuştu. Şirket Bursa'daki proje için bir ay önce...