29 / 04 / 2024

Tarımda tehlike çanları! Çiftçi 60 ilde kışlık ekim yapamadı

Tarımda tehlike çanları! Çiftçi 60 ilde kışlık ekim yapamadı

Yurt genelinde 60 ilde hububat ve diğer kışlık ekimlerin yapılamadığını belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı şemsi Bayraktar, yağışların 2019 yılından buyana azaldığını ve ekim için gerekli iklim koşullarının oluşmaması nedeniyle kışlık ekimlerin yapılamadığını söyledi.



Yağışların mevsim normallerine göre yüzde 38 azaldığını ifade eden Bayraktar, 2022-2023 yılı tarımsal üretim ve pazarlama döneminin ekim ayı itibarıyla başladığını söyledi. Bu dönemde başta kışlık hububat olmak üzere, bazı baklagiller, kanola ve bazı sebzelerin ekimlerinin yapıldığını ifade eden Bayraktar en temel ürünlerden buğday ve arpanın yer aldığı hububat ekiminin, Eylül ayının son haftası itibarıyla başlayıp, Ekim ayında yoğunlaştığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön