10 / 05 / 2024

arjantin ekonomisi neden geriye düştü

arjantin ekonomisi neden geriye düştü

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

İtalyan ekonomisi 2020'de yüzde 8,8 daraldı!

İtalyan ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının neden olduğu krizin etkisiyle 2020 yılında yüzde 8,8 daraldı.

İnşaat ekonomisi AR-GE yaratıyor!

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

Neden emlak danışmanıyla çalışılmalı?

Aslında “Neden sahibinden değil de Emlak danışmanı ile çalışılmalı?” sorusunun cevabı çok basittir. Çünkü her işin uzmanı ile çalışmak, en doğru ve de en karlı sonucun elde edilmesi anlamına gelir.

Arjantin ve Şili, Las Lenas Tüneli ile birleşecek!

Arjantin ve Şili’den üst düzey yetkililer, iki ülkeyi birleştirecek “Uluslararası Las Lenas Geçit Tüneli Projesi”ni yürütecek ortak bir kuruluş oluşturulması için anlaşma imzaladı.

TDUB Eğitim Akademisi Gayrimenkul Ekonomisi Eğitimi 10 Nisan'da!

Değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu TDUB bünyesinde kurulan TDUB Eğitim Akademisi'nde Doç. Dr. Işıl Erol, 10 Nisan tarihinde katılımcılara gayrimenkul ekonomisi ve finansmanı konulu eğitim verecek.

Yeşil Vadi İnşaat neden Bursa'yı tercih etti!

Bursa'daki 7 projesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Yeşil Vadi İnşaat'ın Genel Müdürü Salim Al Law, gayrimenkul sektöründe neden Bursa'yı tercih ettiklerini agazete' ik paylaştı.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

Mehmet Kocadon'a imar kirliliğine neden olduğu için 15 ay hapis cezası!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çukurova'da kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine yasal süreç başlatıldı!

Çukurova Belediyesi Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine ültimatom verdi. 2 işyeri işgali sonlandırdı, diğerleri için yasal süreç işliyor.

Artan gökdelen sayısı ısı farklılığına neden oluyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?

Posta Çukurova GAP Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Güneş bugünkü yazısında ''Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?'' sorusuna cevap buldu. İşte Güneş'in o yazısı...

arjantin ekonomisi neden geriye düştü Haberi

arjantin ekonomisi neden geriye düştü

Arjantin Ekonomi Bakanı Martin Guzman, Ulusal Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin dış borcunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arjantin ekonomisinin içinde bulunduğu duruma dikkati çeken Guzman, "Arjantin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşıyor. Ülke, sürdürülemez bir borç yükünden muzdarip ve bu durum çözülemezse, ülkenin yaşadığı makroekonomik çöküş derinleşecektir." dedi.

Guzman, Arjantin'in gelişmesi için borçtan kurtulması gerektiğini belirterek, "Son yıllarda fakirlik yüzde 28,6'dan yüzde 35,4'e yükseldi ve tırmanmaya devam ediyor. Ülkenin üretken kapasitesinde gelişme olmadan kamu borcunda sert bir büyüme oldu. Ödenemeyen borç yükünden kurtulmayı şiddetlendiren durgunluk dinamiğini kırmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; alacaklılarla yapılacak borç müzakerelerinde izlenecek strateji için Guzman, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikaları belirlemesine izin verilmeyecek." ifadesini kullandı.

Guzman, borçların yeniden yapılandırılmasına...