15 / 05 / 2024

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Esra Keskin

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Esra Keskin

Amasya'da Terziköy kaplıcasının olduğu alanda başlatılan kazı çalışmalarında 3. yüzyıl Roma ve 6. yüzyıl Bizans dönemlerinde kullanılan hamam ve yerleşim yeri kalıntıları ortaya çıktı

Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümüne öğretim üyesi alınacak!

Beykent Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümüne bir Prof, Doç, Yrd.Doç alınacak. Başvurular 25.05.205 günü saat 17:30'a kadar yapılacaktır.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde 4 ayda 292 bağımsız bölüm yıkılacak!

Başkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Eski Sanayi Bölgesi'nde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Turgut Özal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne hidrolik ve su kalitesi modelleme alanında doktora yapmış olmak, doçentlik unvanını hidrolik alanında almış olmak şartıyla 1 doçent alınacak.

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından İnşaat Mühendisliği bölümüne, İnşaaat sektörüne yönelik sürdürülebilirlik konusunda çalışmış olmak şartıyla doçent alınacak. Akademik personel alımı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şırnak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne 2 yardımcı doçent alacak!

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne Geoteknik ile Hidrolik anabilim dallarında doktora yapmış olan 2 yardımcı doçent için Resmi Gazete'de ilan yayımlandı...

DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali ’ni ziyaret etti.

Avrasya Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümüne profesör ve doçent alacak!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü için 2 profesör, 1 doçent ve 1 yardımcı doçent alacak. Rektörlüğün ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Melen hattının Karasu’daki bölümünde patlama meydana geldi!

İstanbul ’ un su ihtiyacını karşılayan kaynaklardan Melen hattının Karasu ’ daki bölümünde meydana gelen patlama nedeniyle su akışı kesilirken, evleri ve ahırları su bastı...

İYTE Mimarlık Bölümü öğrencileri Asma Bahçeler şantiyesinde!

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, "Asma Bahçeler" projesinin şantiyesine konuk oldu. Asma Bahçelerde ömek daireyi de gezen 50'ye yakın öğrenci, projeye ilişkin bilgiler aldı.

Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor.

Burhaniye'de Adramyttein Antik Kenti kazılarının bu yıl ki bölümü tamamlandı!

3 bin yıllık Adramyttein antik kentini ortaya çıkarmak için başlatılan kazıların bu yıl ki bölümü tamamlandı. Bu yıl yapılan sondaj çalışmalarında 7 bin yıllık yerleşim bulgularına rastlanırken, bir Bizans sarayının girişi de ortaya çıkarıldı.

Zeydan Karalar: Seyhan'ın önemli bir bölümünün kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Seyhan Belediyesi'nde arife gününün idari tatil olması nedeniyle haftanın son iş gününde bayramlaşma töreni yapıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan'ın önemli bir bölümünün dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti...

Dilek Öztürk Martı GYO yatırımcı ilişkileri bölümüne atandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Dilek Öztürk Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölümüne atandı.

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Esra Keskin Haberi

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Esra Keskin

Yaklaşık 3 hafta önce başlatılan çalışma kapsamında toplam 3 adet kazı açmasında Roma ve Bizans dönemlerine ait hamam mimarisi izlerine rastlanırken, Roma dönemine ait hamamın cehennemlik kısımları, hamamın yıkanma bölümleri, Roma dönemine ait kemer, sütun ve tuğladan örülmüş sıcak hava tünel sütuncelerin yer aldığı sıcaklık bölümü, yapılara temiz suyun verildiği pişmiş tuğlalardan künkler ve hamama ait zengin arkeolojik buluntular saptandı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve Kültür Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya ile birlikte yaklaşık 4 dönümlük alandaki kazı çalışmalarını inceleyen Amasya Valisi A. Celil Öz, bilgiler aldı.


Öz, açığa çıkan arkeolojik tarihi kalıntı ve buluntuların yerinde korunarak, gelecek kuşaklara aktarılmaları için korunması amacına yönelik çalışmalarında birlikte yürütülmesi gerektiğini gerektiğini kaydetti.


Hitit Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr....