17 / 05 / 2024

Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı

Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan HERITAGE 2015 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı 5 - 7 Şubat 2015 tarihleri arasında dünyayı etkileyen isimleri bir araya getirecek.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Paarla Şehircilik Müzecilik Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Paarla Şehircilik Müzecilik Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Mehmet Gürol Ayan imzasıyla kuruldu.

İD İstanbul Tasarım Mimarlık ve Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İD İstanbul Tasarım Mimarlık ve Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi, Muhammet Taşlı ve İdil Özbek ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 6 Ocak'ta Beyoğlu, Tomtom Mahallesi, Tomtom Kaptan Sokak'ta kuruldu.

A Deniz Yapı İnşaat ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Deniz Yapı İnşaat ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Adem Şimşek tarafından 10 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi, Rıhtım Caddesi, İzzettin Sokak'ta kuruldu.

Taşeronda çalışan mimar ve mühendisler kadrolu olsun!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Gaziantep Şubesi İslim Arıkan, taşeron firmalarda çalışan mimar ve mühendislerin de kadroya alınmasını talep etti.

Özcan Işıklar mimar ve mühendislerle bir araya geldi!

Silivrili mimar ve mühendisler, imzalanması planlanan ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü hakkında görüş alışverişinde bulunarak, Silivri Belediyesi’nin tarımsal çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İzmir Buca'da Göç ve Mübadele Anı Evi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yunan mübadelesini yaşamış mübadillerin anılarını gelecek kuşaklara aktarmak için İzmirliler’in de desteği ile Buca’da “Göç ve Mübadele Anı Evi” kuracak.

Life İnşaat Yapı Mimarlık ve Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Life İnşaat Yapı Mimarlık ve Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Şiyar Selim Çakır, Cafer Açıkça, Erdoğan Korkmaz ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 24 Kasım'da Kağıthane'de kuruldu.

Şehircilik ve Mühendislik Ahlakı Konferansı yapıldı!

TEKDER İstanbul İl Başkanlığı ve CİHANNÜMA'nın düzenlediği Şehircilik ve Mühendislik Ahlâkı Konferansı Prof. Dr. Sadettin Ökten'in katılımıyla gerçekleşti.

Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı Haberi

Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı

HERITAGE 2015 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansları, 5-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenleniyor. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan fuarda yapılacak konferansların teması "Yeni Perspektifler, Yeni Teknolojiler, Yeni Uygulamalar" olarak belirlendi. 


Eserlerin ortaya çıkarılmasında yeni teknolojiler, onarım ve sergileme tekniklerini mercek altına alacak olan HERITAGE 2015 fuarına Türkiye'den ve dünyadan müzecilik, restorasyon ve arkeoloji çevrelerinin etkili isimleri konuk edilecek. 


Kültürel Miras Buluşuyor

HERITAGE 2015, Kopenhang Müzesi eski direktörü Jette Sandahl, Arkeometri, inorganik ve organik ürünlerin restorasyonu uzmanı Vittorio Bresciani, Çek mimar Boris Micka, Baksı Müzesinin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Kanada Lord Vakfı Sergiler Bölümü Başkan Yardımcısı Maria Piacente, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS Kanada genel sekreteri Dinu Bumbaru ve dünya çapında işlere...