28 / 07 / 2024

Arkeolojik kazılara destek son durum

Arkeolojik kazılara destek son durum

Kültür ve Turizm Bakanlığının arkeolojik kazılara yönelik 2002'de 1 milyon 877 bin 915 lira olan desteği 17 kat artarak, bu yıl 31 milyon 903 bin 928 liraya yükseldi.

Ziraat ve Vakıfbank'tan emeklilere Mayıs 2024 müjdesi! 10 bin TL ödeme hemen hesaplara geçiyor!

Bu yılın emekli yılı ilan edilmesinden sonra pek çok müjde de peş peşe gelmeye başladı. Ziraat Bankası ve Vakıfbank da emekli vatandaşlara destek olmak için 10 bin TL nakit kredi vereceğini duyurdu. İşte detaylar...

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

200 bin TL hibe desteğiyle depreme dayanıklı 1+1 2+1 ve 3+1 prefabrik evler satışta: En uygun fiyatlarda sunuluyor

Ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrasında prefabrik evlere olan ilgi artış gösteriyor. Birçok kişi, kendisi ve ailesi için daha güvenli bir yaşam alanı oluşturmanın alternatif yolların peşinde. Türkiye'de, devlet prefabrik evlere ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek sunuyor.

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak? İlk evini alacaklar için faiz oranı ne kadar olacak? 

Devlet ilk kez ev alacak vatandaşlara destek sağlayacak. Bu kapsamda ev almak isteyenler destek ödemelerinin detaylarını sorguluyor. Peki, Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak?

Hesapla her ay 1.100 TL yatırılıyor: Başvuru yapan ihtiyaç sahibi herkes hemen alıyor! İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda başlattığı aile destek ödemeleri ile hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!

Aile Bakanlığı, Türkiye'deki sosyal yardım programları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla, İŞKUR'un işe yönlendirme hizmetleriyle iş bulan kişilere aylık 850 TL nakdi yardım yapacak.

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Emekliler nefes bile almadan baksın, peş peşe açıklandı!

Emekli vatandaşların kendi bankalarından maaşlarını alabilmelerini sağlamak için bankalar büyük bir çaba sarf ediyor. Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası da bu konuda önemli bir adım attı. Emekli maaşlarına zam gelmeden önce bankalar, emekli vatandaşlara destek olmayı hedefliyor.

Kredi ihtiyacına çözüm PTT'den geldi! 25 bin TL kredi için hiçbir şart istenmiyor!

Birçok kurumun destek kredisi verdiği gibi PTT de tüm vatandaşlara destek kredisi vermektedir. Geçtiğimiz gün 25 bin TL destek kredisini vereceğini duyuran PTT, pek çok vatandaşın nakdi ihtiyaçlarını giderecek. Hızlı bir şekilde verilen bu kredi desteğini çok kısa bir süre sonra alabilmek mümkün.

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi kadar çok değil ama her ay verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarla dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam etmektedir. Bu çerçevede, bakanlık çocuklara yönelik para ödemeleri de gerçekleştirmektedir.

e-Devlet'ten başvuru yapanlara her ay destek parası! 1-2-3-4-5 çocuğu olanların para yardımı PTT'ye yatıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara destek sağlamak için sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda destek sağlayan bakanlık çocuklar için de para veriyor.

O yaştaki vatandaşlara 2 bin 60 TL para verilecek! Hemen e-devletten başvurun!

Devlet, ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üzeri vatandaşlara destek oluyor! E-devlet üzerinden yapılan başvurularla her üç ayda bir 2.604 TL ödeme sağlanıyor. Dar gelirli yaşlılar için ekonomik rahatlama sağlayan bu destek, toplumsal refahı artırmayı hedefliyor.

Arkeolojik kazılara destek son durum Haberi

Arkeolojik kazılara destek son durum

Kültür ve Turizm Bakanlığının arkeolojik kazılara yönelik 2002'de 1 milyon 877 bin 915 lira olan desteği 17 kat artarak, bu yıl 31 milyon 903 bin 928 liraya yükseldi.


Kültür ve Turizm Bakanlığının arkeolojik kazılara yönelik 2002'de 1 milyon 877 bin 915 lira olan desteği 17 kat artarak, bu yıl 31 milyon 903 bin 928 liraya yükseldi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bu yıl Bakanlar Kurulu kararıyla 120'si Türk, 37'si yabancı ekiplerce 157 kazı,  85'i Türk, 13'ü yabancı ekiplerce 98 arkeolojik yüzey araştırması, 53 katılımlı müze kazısı, 180 kurtarma kazısı, 20 kamu yatırım alanı kurtarma kazısı, 4 sualtı araştırması, 20 de temizlik ve düzenleme çalışması olmak üzere 532 arkeolojik faaliyet planladı.


Söz konusu arkeolojik kazılardan...